7 jednostavnih trikova u kuhinji

[tweetherder]Skratite vreme, lakše i brže funkcionišite u kuhinji pomoću ovih trikova za namirnice.[/tweetherder]

ice-hack

1. Led – zabavan način da kockice leda budu malo drugačije. Umesto regularnih napravite potpuno kristalno providne kockice. Umesto obične vode zaledite ključalu vodu. Ne preporučujemo da ih zaledite u plastičnim folijama.

strawberry-hack

2. Jagode – brz i lak način da odstranite peteljke i probušite jagode. Uzmite slamčicu i probušite jagodu od vrha ka peteljci.

yogurt-hack

3. Jogurt – iznenadite svoju decu i napravite im sladoled od voćnog jogurta. Zabodite štapiće u jogurt i stavite ih u zamrzivač da se zalede. Nakon nekoliko sati sladoled će biti spreman za posluživanje.

egg-hack

4. Jaja – proverite da li su jaja i dalje sveža tako što ćete ih spustiti u čašu vode. Ono koje ostane na dnu je sveže, dok ono koje se malo podigne od dna nije najsvežije, ali je dobro. Jaje koje ispliva na površinu svakako nije dobro i ne treba ga koristiti.

herb-oil-hack

5. Začini – pripremite bilje za kasniju upotrebu. Nema potrebe da bacate začine, isekajte ih i zajedno sa maslinovim uljem zaledite u kockicu leda i kada vam zatreba već imate pripremljeno.

lemon-hack

6. Limun – iscedite maksimum soka iz limuna. Pritisnite ga na dasku za sečenje i kotrljajte kao valjak. Na ovaj način ćete iscediti više soka.

floss-hack

7. Savršeno isecite kolač ili tortu – Umesto da se mučite sa noževima, možete iskoristiti konac za zube. Ovaj način “seckanja” hrane možete koristiti za bilo koju mekanu hranu.

Izvor: realfarmacy.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.