6 surovih istina o ljubavi i vezama

(foto: weheartit)

Svaka romantična veza se s vremenom menja…

Što više vremena provedete u vezi, to su promene veće i očiglednije. Neke promene poboljšavaju vezu, a neke mogu učiniti da se osećate kao da se ceo vaš svet ruši u prah.

Ipak, kad se “pokopaju ratne sekire” i slegne prašina nakon duge i žučne rasprave ili mučnog perioda, i vi i vaš partner ćete shvatiti da je u pitanju samo još jedna nova, neistražena faza ljubavi.

Nijedna veza nije savršena i zato smo rešili da za vas izdvojimo 6 surovih istina o ljubavi i vezama:

Poverenje je “lako lomljivo”

Svaka romantična veza se zasniva na poverenju i nekada vam se može činiti da vas vaš partner ne može izneveriti. Ovo je vrlo opasan zaključak, jer se vrlo lako možete desiti da izgubite poverenje u svog partnera.

Nekada će vam biti dosadno u društvu partnera

Ako verujete da srećni parovi uživaju u baš svakom trenutku koji provedu zajedno, varate se. Sasvim je normalno da vam nekada izlazak za prijateljicama ili čitanje knjiga bude draže od večeri provedene u društvu supruga ili dečka. To ne znači da ste se “ohladili”, već da ste se privremeno razdvojili kako biste kasnije još više uživali sa svojom jačom polovinom.

Partner vam neće zauvek biti privlačan kao na početku veze

Nesavladiva strast i onaj osećaj da ne možete da se suzdržite od dodira i poljubaca je nešto što se, nažalost, dešava samo na početku veze. Kada strast nestane, emocije se ustaljuju i umiruju, a ovo nekada može izazvati probleme u vezi. Imajte na umu da gubitak strasti nije znak da treba da potražite novog partnera. Potrebno je raditi na vezi, kako u krevetu, tako i van njega.

Opsesivne misli

“Da li bi trebalo da se razvedemo?” “Da li bih bila srećnija sa nekim drugim?” Sva ova pitanja ponekad muče i osobe u srećnim i skladnim vezama. Ovakva pitanja i misli najčešće opsedaju ljude u noćnim časovima ili u trenucima samoće.

Povremeno ćete gubiti osećaj povezanosti sa partnerom

Nekada se možete osećati kao da ste sa partnerom na istoj “talasnoj dužini”, da ste toliko povezani da se sporazumevate pogledom, bez ijedne izgovorene reči… A nekada je situacija sasvim drugačija – i to je sasvim u redu.

On će vas povrediti… a i vi ćete njega!

Niko vas ne može povrediti kao osoba koju volite, jer svaku reč koju izgovori primate k srcu i dozvoljavate da naprave veliki rez na vašoj duši. U toku svađe, partner vas možete verbalno “udariti” tamo gde najviše boli, ali i vi možete učiniti isto. Povređivaćete jedno drugo, ali je i to sasvim normalno. Važno je samo da sve probleme rešavate čim se pojave, a ne kada postane – prekasno.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.