6 grešaka koje pravimo prilikom lakiranja noktiju

Lakiranje noktiju predstavlja jedan od beauty rituala u kom mnoge žene uživaju, ali ovo nekada može biti i prava gnjavaža.

Iako se lakiranje noktiju može činiti kao jednostavan poduhvat, to ne mora uvek biti tako. Lak se može prosuti, možete se zaprljati, lak se može zgrudvati ili razliti po vašim noktima i krajnji rezultat može biti zaista poražavajući.

Ovo su samo neke od grešaka koje pravimo prilikom lakiranja noktiju:

Nepravilno odlaganje lakova za nokte

Ako svoje lakove ostavljate polegnute u neseseru , nakon nekog vremena lak neće biti isti i može promeniti teksturu. Lak treba odlagati tako da stoji uspravno i to na nekom tamnom mestu, u fioci ili na polici.

Ne uklanjate prethodni lak za nokte temeljno

Pre lakiranja u drugu boju, lak koji trenutno imamo na noktima moramo pažljivo i temeljno ukloniti.

Lakirate nokte u nepovoljnom okruženju

Izbegavajte lakiranje noktiju u prostorijama koje su previše vlažne ili tople jer se u laku za nokte mogu stvoriti mehurići.

Mućkate lak za nokte pre upotrebe

Mnoge od nas imaju naviku da lak za nokte promućkaju pre upotrebe, međutim, na taj način nastaju gore pomenuti mehurići koji mogu uticati na krajnji igled laka na vašim noktima.

Ne nanosite podlogu

Često smo u žurbi i nemamo vremena za nanošenje baznog laka pre samog lakiranja noktiju. Ipak, ovaj korak je veoma važan jer bazni lak učvršćuje vaše nokte i štiti ih od hemikalija koje se nalaze u laku u boji.

Nanosite samo jedan sloj laka za nokte

Zapamtite, ako želite da lak na vašim noktima izgleda lepo i uredno, da boja bude intenzivna i dugotrajna, lak za nokte morate nanaetu u najmanje dva sloja. Nanošenje laka u samo jednom, debljem sloju je vrlo loša ideja, jer se takav “grumen” jako teško i sporo suši.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.