5 beauty proizvoda čija će vam se namena dopasti

Sve više obaveza, sve manje vremena za nas same (Foto: Christoph Wilhelm/zefa/Corbis)
Sve više obaveza, sve manje vremena za nas same (Foto: Christoph Wilhelm/zefa/Corbis)

Živimo brzo i imamo sve manje vremena. Ipak, ne odustajemo od toga da budele lepe i negovane.

Predstavljamo vam beauty proizvode koji su praktični i pomažu da budemo lepe u svako doba dana.

1. Papirići za upijanje viška sebuma/masnoće sa lica

Većini žena se lice “prosija” tokom dana usled viška sebuma. Mnogi će reći da su papirići za ovu namenu nepotrebni i da se isti efekat postiže običnim papirnim maramicama. To ipak nije u potpunosti tačno.

Papirići imaju dodatnu funkciju, a to je da upiju masnoću sa površine kože i matiraju lice, a da ne pokvare šminku. Ako ih koristite neće vam se desiti da imate fleke od pudera po licu, a “T” zona će vam biti matirana kao da ste sveže našminkani.

2. Šamponi i sprejevi za suvo pranje kose

Osim što su savršeni za momente kada nemate vremena za pranje kose, kosa izgleda kao da je potpuno čista jer neutrališu masnoću iz korena. Odlični su i za povećanje volumena.

Frizeri ih često na revijama koriste kada suvoj kosi treba volumen iz korena. Prebacite kosu preko glave i u unutrašnji sloj kose naprskajte sprej za suvo pranje. Tako će vam kosa ostati sjajna, a dobiće instant volumen.

3. Micelarna voda

Od kada su se pojavile, micelarne vode su najomiljenije sredstvo za uklanjanje šminke. Nisu agresivne prema koži, šta više, dodatno je hidriraju. Smeju da se koriste i za uklanjanje šminke sa očiju, skidaju vodootpornu šminku, a mogu da ih koriste i osobe sa osetljivom kožom. Ne morate ih čak ni ispirati.

Modeli i poslovne žene širom sveta ih obožavaju jer ne razmazuju šminku kao standardna sredstva za njeno uklanjanje već “privlače” nečistoću sa lica i sa malom količinom proizvoda uklanjaju sve u par poteza.

4. Proizvodi za zaštitu kose od toplote

Danas je malo devojaka i žena koje se ne feniraju, ne uvijaju kosu figarom ili je peglaju presom, pa je kosa često izložena velikoj toploti. Zato je neophodno da pre svih navedenih toplotnih procesa na kosu nanesemo preparate sa odgovarajućom termalnom zaštitom. Oni prave zaštitni film oko dlake i čuvaju je od isušivanja i pucanja.

Ranije su ti preparati bili skupi i retki su bili brendovi koji su ih proizvodili. Danas ih možete pronaći u svim većim parfimerijama. Prave se u obliku spreja, kreme, losiona…

5. Pakovanje za kosu sa 2-minutnim dejstvom

S obzirom da je nedostatak vremena postao normalna pojava globalno, proizvođači kozmetike su odavno shvatili da žene ne žele da troše svoje vreme na teška pakovanja za kosu koja se drže pola sata da bi imala efekta. Zato su tražili sastojke koji će uspeti da prodru u dlaku za manje vremena i daju isti ili bolji efekat.

Vreme držanja pakovanja i maski skratili su na 15 minuta, na 10, pa 5. Sada već imamo maske koje se drže svega 2 minuta.

Da li vi smatrate ove kozmetičke proizvode korisnim?

Autorka teksta: Jelena Preradović, Lepotica.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.