15 stvari koje emotivno snažne žene nikada ne rade

snažne-žene

Emocije su najbolji i najsnažniji motivatori u životu svake osobe, ali nas one nekada mogu izvesti na “pogrešan put”. Iz ovog razloga, neophodno je tokom života razvijati mentalnu i emocionalnu snagu.

Postoji mnogo životnih situacija kojima smo mi, žene, izložene svakodnevno, u kojima se “čeličimo” ali i savladavamo važne životne lekcije. [tweetherder]Evo šta emotivno snažne žene nikada ne rade[/tweetherder]:

1. One ne mole za pažnju

Emotivna snaga znači samopouzdanje, a samopouzdane žene nemaju potrebu da stalno budu u centru pažnje. One se osećaju prijatno u vlastitoj koži.

2. One ne dozvoljavaju drugima da ih “sruše”

Emotivno snažne žene ignorišu hejtere i tračare. One takve osobe eliminišu iz svog okruženja i okružuju se pozitivnim ljudima.

3. One ne prestaju da veruju u sebe

Svesne su da, ako veruju u nešto, tada mogu to i da ostvare. Vera u sebe najbitniji je kvalitet emotivne snage.

4. One se ne boje ljubavi

Žene koje poseduju emotivnu snagu doživele su da im neko slomi srce, ali ih to ne zaustavlja već ih samo čini jačima. Ako ste bili povređeni to ne znači da trebate da se bojite ljubavi i novih iskustava.

5. One odbijaju da budu žrtve okolnosti

Biti emotivno snažan znači odbijanje pronalaženja izgovora. Ostavite prošlost iza sebe i fokusirajte se na svoje ciljeve.

6. Ne boje se da kažu “ne”

Jedna od najvažnijih stvari koju ćete ikada naučiti da uradite jeste kako da kažete “ne”. Fokusirajte se na najveće prioritete i kažite “ne” svim stvarima koje su gubljenje vremena.

7. One ne odustaju od izazova

Emotivno snažne žene na izazove gledaju kao na prilike da rastu i poboljšaju svoj život. Izazovi se dešavaju s razlogom. Tek kada ih prevaziđete znaćete zašto su se desili.

8. One ne rade ono što ne žele da rade

Ako želite da održite emotivnu ravnotežu i razum netaknutima, radite ono što volite. Oslobodite se “prtljaga” i obaveza zbog koji se ne osećate dobro.

9. One ne zaboravljaju da je sreća stvar odluke

Emotivno snažne žene znaju da je sreća stvar izbora. One shvataju šta im je potrebno da budu istinski srećne. One su odabrale život jednostavnosti, produktivnosti i strasti.

10. One ne gube vreme

Emotivno snažne žene ne gube vreme u obavljanju ispraznih aktivnosti. One svesno žive u sadašnjem trenutku, uživajući u svakom danu kao da je poslednji.

11. One se ne boje da zatraže pomoć

Ne možete sve sami. Svaka emotivno snažna žena će progutati svoj ponos i zatražiti pomoć kada joj je ona potrebna.

12. Njima ne smeta da se zalažu više od drugih

I to je sasvim logično: nemojte se bojati da se trudite, jer se trud i zalaganje uvek isplate.

13. One nisu zadovoljne osrednjim životom

Emotivno snažne žene ne zadovoljavaju se osrednjim. One nastoje da dostignu savršenstvo.

14. One ne reaguju burno na stvari koje su izvan njihove kontrole

Razmislite o tome koliko puta preterano ili burno reagujete na stvari koje zaista nisu važne. Kada dobijete osećaj kao da vam krv “ključa” u venama, zastanite i zapitajte se: “Da li ima svrhe da se nerviram oko ovoga?”. U 99% slučajeva shvatićete da je odgovor na to pitanje “ne”.

15. One nikada ne odustaju

Biti emotivno snažan znači gledati lošim okolnostima u lice, učiti iz grešaka, živeti da se izbori sa još jednim danom (kakav god da je) i – nikada ne odustati.

Izvor: elitedaily.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.