10 najvećih neprijatelja ravnog stomaka

Verovatno ste čuli za izreku da se “trbušnjaci prave u kuhinji, a ne u teretani”.

Bez pravilne ishrane, nema ravnog stomaka – evo koje namirnice bi trebalo da izbacite iz svoje ishrane kako biste bile ponosne na izgled svog abdomena:

Rafinisane žitarice

Uobičajeni primeri rafinisanih žitarica su beli pirinač, beli hleb i bela testenina. Za razliku od celih žitarica, rafinisane su modifikovane od svog prirodnog oblika i dramatično povećavaju šanse za gojenje.

Punomasno mleko

Većina zna da je punomasno mleko loše za liniju, ali i ono smanjene masnoće kalorično je i puno masnoća, tako da će uticati na izgled stomaka ako se redovno konzumira.

Gazirana pića

Bez obzira da li se radi o klasičnim ili dijetalnim verzijama gaziranih pića, ako ih budete pili salo je neizostavan rezultat.

Mafini

Trebalo bi da znate da jedan mafin sadrži oko 500 kalorija i više od polovine dnevno preporučene količine šećera.

Sir

Sir je dobar izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.

Sve namirnice koje sadrže transmasne kiseline

Čak i mala količina trans masti može uticati na vaše zdravlje, ali i povećanje sala oko stomaka. Hrana koja obično sadrži trans masti su pekarski proizvodi, kokice za mikrotalasnu i pržena hrana.

Prerađeno meso

Salame, viršle i kobasice mogu biti primamljive, ali najbolje ih je izbegavati ako želite ravan stomak. Mesne prerađevine bogate su kalorijama i zasićenim mastima, pa su jedan od najčešćih uzroka gojaznosti.

Čips

Čips od krompira dolazi u desetinama različitih ukusa i jedan je od najpopularnijih oblika brze klope. Ipak, vaš stomak vam neće biti zahvalan što ga jedete. Jako je kaloričan i i pun soli, a i izvor trans masti.

Bilo koja hrana s belim šećerom

Hrana bogata rafinisanim šećerom ima malu hranjivu vrednost i puna je praznih kalorija koje povećavaju nivo glukoze u krvi. Rafinisani šećeri su jedan od najpoznatijih izvora jednostavnih ugljenih hidrata, koji podstiču telo da sakuplja masnoće u području abdomena.

Alkohol

Sve vrste alkohola ostaviće posledice na izgled vašeg stomaka. Alkohol će usporiti telo da sagoreva masnoće i šećere onemogućavajući oksidaciju lipida. Takođe, sadrži prazne kalorije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.