Želite da budete srećni? Odreknite se ovih 10 stvari!

(foto:favim.com)
(foto:favim.com)

Da li ste ikad pokušali da odgovorite na pitanje koja je prava definicija sreće? Da li vas srećnim čine materijalne stvari, dobar posao, novac ili prijatelji? 

Možda je najbolji odgovor na ovo pitanje da se sreća zaista nalazi u malim stvarima. Kako biste dosegli sreću potrebno je da naučite da život živite onako kako vi to želite, a ne kako drugi očekuju.

Ukoliko ste propustili: 7 surovih istina koje će vas učiniti boljom osobom

Kada malo bolje razmislite za sreću zaista nije potrebno puno – samo se treba odreći onoga što nas čini bezvoljnim i depresivnim. Ovo je kratak spisak tih stvari:

Loše finansije

Trošite onoliko novca koliko imate. Trudite se da ne idete preko svojih mogućnosti.

Čekanje idealnog momenta

Ne postoji savršen momenat! Ono što želite, ukoliko možete, uradite odmah!

Preokupiranost društvenim mrežama

Ne živite život da biste drugima dokazivali kako vam je lepo putem slika ili statusa koje objavljujete. Isključite telefon i živite život onako kako vi to želite!

Vraćanje u prošlost

Vi živite danas i ovde! Prošlost ostavite iza sebe i okrenite se ka budućnosti.

Dopadati se svima

Nemojte pokušavati da se svidite svima. Iako se većini svidite uvek će postojati makar jedna osoba kojoj nećete biti dragi. Uostalom, takvi ste kakvi ste, svidelo se to nekome ili ne.

Loše navike

Sve se može kad se hoće! Probajte da se rešite svih loših navika koje vas opterećuju. Sve je do vas – usudite se i probajte!

Neprestano analiziranje

Prestanite da vodite računa o tuđim životima, svakako ne možete da utičete niti da menjate nečije mišljenje. Ljudi će i ovako odraditi kako oni to žele.

Pogrešni ljudi

Prestanite da trošite vaše vreme i energiju na pogrešne ljude. Trudite se da provodite vreme sa ljudima koji vam prijaju i koji vas čine srećnim.

Poređenja

Dokle god budete upoređivali sebe sa drugima nećete biti srećni. Krajnje je vreme da prihvatite i zavolite sebe!

Oslanjanja na druge 

Dobro je imati podršku ali je neophodno da shvatite da ste sami sebi najveći oslonac. Drugi će doći i proći, vi ostajete i samo ste vi zaslužni za dešavanja u vašem životu.

Izvor: index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.