Mislite da je lako biti model? Evo koliko grešite!

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Kim Kardashian je najpoznatija rijaliti zvezda na svetu, ali uz pomoć serijala U korak sa Kardašijanovima ceo svet je dobio priliku da se upozna i sa ostatkom njene porodice, pa su tako u prvi plan dospele i polusestre Kylie i Kendall Jenner. Dok se prva latila postavljanja trendova, druga je svoje mesto pod suncem našla u modelingu i za veoma kratko vreme postala jedan od najplaćenijih modela na svetu.

Iako mnogi zlobno tvrde da sav svoj uspeh može da zahvali starijoj polusestri, Kendall otkriva da joj je povezanost sa Kim u ovom poslu mnogo više odmogla nego što joj je donela beneficija.

“Biti sestra najpoznatije ličnosti mi je zapravo mnogo više odmoglo, nego što mi je pomoglo. Dok nisam počela da radim za Calvin Klein i Estee Luder mnoga svetska imena u svetu mode su me diskriminisala samo zbog moje porodične veze sa Kim. Zamislite koliko je teško mladoj devojci koja želi da izgradi svoje ime da živi u senci sestre.”

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Pored toga, ma koliko se na prvi pogled posao manekenke činio lakim Kendall priznaje da to podrazumeva mnogo više odricanja i napora nego što je većina ljudi svesna. Pritisak kom su izloženi modeli je za mnoge neizdrživ, ali Jennerova je usput naučila kako da očeliči i suoči se sa svim nedaćama koje ova profesija nosi.

“Nije lako kada vam neko kaže da niste izabrani za sledeću reviju. Osećate se odbačeno. Samopouzdanje vam pada i sumnjate da niste dovoljno dobri, lepi, zgodni. Svako ko želi da se bavi ovim poslom ne bi trebalo da odbijanje shvata lično, jeste teško nositi se s tim, ali jednostavno, dizajneri ponekad imaju viziju u koju se ne uklapa baš svaki model. Kada ovo razgraničite u svojoj glavi onda može da se živi bez suza.”

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Ona je za kraj posta koji je objavila na svojoj oficijalnoj stranici imala poruku za sve devojke širom sveta koje žele da se oprobaju kao modeli. “Za ovaj posao je najvažnije da izgledaš poput platna, prazna i podobna da svaki dizajner ispolji svoju ekspresiju. Zato ja odlazim na svaki kasting u običnim farmerkama i beloj majici, bez suvišnih detalja.”

Izvor: Blic žena
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.