Čaša vode ujutru na prazan stomak učiniće čudo za vaše zdravlje (foto: belokawater)
Čaša vode ujutru na prazan stomak učiniće čudo za vaše zdravlje (foto: belokawater)

Da li ste se ikada zapitali zašto Japanke imaju tako besprekoran porcelanski ten i mršava, zategnuta tela? Možda niste znali, ali većina njih svakog jutra pošto se probude, popiju čašu vode.

Mnoga istraživanja otkrila su da ova jednostavna navika veoma pozitivno utiče na celokupno zdravlje organizma. Jedna internet korisnica je odlučila da isproba da li ispijanje vode na prazan stomak zaista ima efekta i ovo su njena iskustva.

“Godinama nisam znala šta da uradim u vezi sa tim što sam konstantno izmorena. Kosa mi je bila beživotna i telo mi je slalo signale da više ne funkcioniše kako treba. Nakon posete lekaru, koji mi je prepisivao sve više i više lekova, saznala sam za japansku metodu sa vodom i odlučila da je isprobam. Rezultati su bili prosto neverovatni”.

1. Počela sam da se osećam svežije i zdravije

Nakon nekoliko dana ispijanja vode ujutru, počela sam da se osećam lakše. Mogla sam da osetim kako se moje telo čisti od toksina.

2. Metabolizam mi se popravio

Ova navika je poboljšala moj način ishrane. Nisam više svakog sata osećala glad koja mi je smetala. Potreba da grickam između obroka je nestala i imala sam više energije.

3. Pomoglo mi je da smršam

Osim što sam manje osećala glad, i moja probava se ubrzala te sam imala više energije koja me je motivisala da više vežbam.

(foto: Brightside.me)
(foto: Brightside.me)

4. Prestala je gorušica

Veoma često sam patila od gorušice i kiseline u želucu. Ali nakon što sam počela da svakog jutra pijem vodu, ovaj problem je nestao i više nisam osećala nelagodu nakon svakog obroka.

5. Kvalitet moje kože se poboljšao

Ljudi su mi često govorili da izgledam starije nego što zaista jesam. Ali otkako sam počela sa terapijom vodom, bore na licu su se smanjile i sada moja kože izgleda zdravo, sjajno i energično.

6. Kosa je počela da izgleda bolje

Kosa mi je ranije bila toliko lomljiva da sam dva puta mesečno morala da je šišam. Voda ne samo da mi je pomogla da kosa bude zdravija, već je dobila i neverovatni sjaj.

7. Prestale su infekcije urinarnog trakta

Terapija vodom rešila je moj problem sa mokrenjem bolje od bilo kog antibiotika. Samo zbog toga što ujutru popijem čašu vode, više nemam problema sa peckanjem i bolovima.

8. Poboljšan imunitet

Ova jednostavna navika zaista je poboljšala moje celokupno zdravlje. Nešto tako prosto kao što je ispijanje vode na prazan stomak pomoglo mi je da se izborim sa bolestima bez upotrebe lekova.

Kako da izvučete najbolje iz ispijanja vode na prazan stomak?

  • Popijte četiri čaše odmah nakon buđenja, na prazan stomak, pre nego što operete zube. Ako vam je teško da počnete sa četiri čaše, započnite ritual sa jednom i postepeno povećavajte količinu.
  • Nemojte ništa jesti narednih 45 minuta.
Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.