Upoznajte Zacha Mika – prvog muškog plus-size modela na svetu

Zack ima 26 godina i prvi je muški plus-size model (foto: Instagram)
Zack ima 26 godina i prvi je muški plus-size model (foto: Instagram)

Poslednjih meseci ženske plus-size manekenke osvojile su modnu industriju i postale zvezde reklamnih kampanja i modnih časopisa. Ali, stigao je i prvi muški plus-size model.

Njegovo ime je Zach Miko i ima 26 godina. Nedavno je potpisao ugovor sa agencijom Brawn, novim odeljenjem IMG Models-a, koja zatupa plus-size modele. On je visok 198 cm i ima obim struka od 101.6 cm i prošle godine je postao prvi plus-size model kompanije Target.

Kaže da nije mogao ni da sanja da će se baviti modom (foto: Instagram)
Kaže da nije mogao ni da sanja da će se baviti modom (foto: Instagram)

“Modeling mi je promenio život”, kaže Zach za Fox411. “Nikada nisam ni razmišljao da ću se baviti time. Ali sada sam fokusiran da svima koji vole manekenstvo pomognem da ostvare svoj san. Drago mi je da muška modna industrija ide u korak sa ženskom što se tiče raznovrsnosti i uključivanja različitih modela”, dodaje Miko.

San mu je da otvori put ostalim plus-size modelima (foto: Instagram)
San mu je da otvori put ostalim plus-size modelima (foto: Instagram)

Kao neko ko se celog života borio sa manjkom samopouzdanja, Zach se nada da će poslati pozitivnu poruku drugim muškarcima. “Moja glavna poruka je da volite sebe i to kako trenutno izgledate. Ne kako ćete izgledati kada uspete da smršate ili kako ste izgledali kada ste bili mlađi. Ko ste sada i kako izgledate u ovom trenutku je savršeno. Individualnost je najlepša moguća stvar”, savetuje ovaj mladić.

Raduje ga činjenica modna insutrija polako postaje sve raznovrsnija (foto: Instagram)
Raduje ga činjenica modna industrija polako postaje sve raznovrsnija (foto: Instagram)

Nedavno se na naslovnoj strani Sports Illustrated izdanja sa kupaćim kostimima pojavila Ashley Graham, kao prvi plus-size model kojoj je ukazana ta čast. Miko se slaže sa ovom manekenkom da je cilj svih plus-size modela da se udruže i naprave promenu u modnoj industriji i pomognu svima poput njih. “Moj san je da svi muškarci, bez obzira na težinu, mogu da uđu u prodavnicu, pronađu nešto što ima savršeno odgovara, plate i odu”, kaže Zach na kraju.

Izvor: Foxnews.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.