Šta kafa koju pijete govori o vašoj ličnosti?

(foto: flickr/dawolf)
Kakvu kafu pijete? (foto: flickr/dawolf)

U svojoj novoj knjizi The You Code, eksperti za govor tela, Judi James i James Moore, otkrivaju vam šta vrsta kafe koju najčešće pijete govori o vašem samopouzdanju, načinu na koji se borite sa stresnim situacijama, ali i o vašim seksualnim preferencijama.

 U nastavku teksta otkrivamo vam šta kafa koju pijete govori o vašoj ličnosti:

Espresso

Pušači će najbolje razumeti objašnjenje da je espresso “cigareta bez filtera u svetu kafe”. Svi koji piju samo espresso, čist i jak, često su mrzovoljni, čvrsto sa obe noge na zemlji i izuzetno su vredni i radni. Uglavnom su lideri i do ciljeva žele odmah ili što pre. Rado bi živeli noću, i žive, ako im posao dozvoli. Dan im je tada samo prilika da na sebi poprave posledice noćnog ludila. Sasvim logičan nastavak je i da su obožavaoci espressa iskusni ljubavnici, uzbudljivi i interesantni, ali zato ne previše od poverenja i bezuslovne privrženosti prema partneru.

Crna (domaća) kafa

Za sve koji ne propuštaju ovakvu kafu kažu da su skloni minimalizmu, životu prilaze bez uvijanja, baš kao i ljudima oko sebe. I oni mogu da budu mrzovoljni i tihi mada im nisu strana stanja “pada roletne” i navale potreba za previše komunikacije. “Nekad teški ljudi”, rekli bi ovi autori, “ali, izuzetne kolege, partneri i pravi prijatelji”.

Latte

Metroseksualci su prave mušterije za “coffee latte”. Ovim, relativno novim terminom, mogu se opisati osobe koje, bez obzira na seksualnu pripadnost, previše vremena, novca i nerava troše na spoljašnji izgled i način života. Dakle, ambalaža je veoma bitna. Nemojte da vas iznenadi ako saznate da vaš kolega koji voli latte kafu, ima kod kuće i kolekciju plišanih igračaka iz detinjstva.

Capuccino

Šta ima da vam se ne dopada kod osobe koja je ekstrovert, optimista i samim tim voli kapućino? Oni su kao i pena na njihovoj kafi – vazdušasti, veseli, gnjave ih detalji i vole lepe stvari (ali, njima nisu opsednuti). Kada piju svoj kapućino, oni zapravo uživaju u samom činu pre nego u ukusu kafe sa penom. Uživaju u seksu i brzo im dosadi nemaštovit partner.

Instant kafa

Instant kafu vole osobe vesele naravi i direktne, koje od svoje karijere ne vole da prave avanturu i nisu preterano preduzimljivi. Imaju slabu tačku, a to je da ne vole da se drugima pokažu u potpunosti. James i Moore bi to ovako objasnili: “Vole da na svojim stopalima ostave čarape dok vode ljubav”. Ko pije instant kafu, ne voli drske i uobražene kolege sa napadnim nastupom.

Frapuccino

Ove će osobe probati sve, pogotovo ako je to na nekoj od reklama ili ako je neka od poznatih medijskih ličnosti potvrdila da pije upravo ovakvu kafu. Zabrinuti su za ekološke probleme (što zbog njihove aktuelnosti, što iz lične potrebe), vole da su viđeni na popularnim mestima i uglavnom od sebe i za sebe žele nešto što im realno ne pripada, a to je uglavnom slava i članstvo u džet-set krugovima. James i Moore kažu da emotivne veze ovakvih kafedžija traju koliko i vreme koje utroše na odluku koju kafu da popiju.

Kafa bez kofeina

“Uplašeni od kofeina, ove osobe su u neku ruku uplašene i od realnosti” tvrde ova dva autora i ubeđeni su da postoji rešenje: potreban je samo 21 dan da se prekine navika ispijanja kafe bez kofeina i da se tako uđe u svet realnosti.

izvor: smh.com.au

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.