Sluškinjina priča napravila pometnju na beogradskoj Nedelji mode

Posetioci beogradske Nedelje mode bili su iznenađeni izlaskom 10 modela u prepoznatljivim kostimima iz serije Sluškinjina priča na pistu.

Sluškinje su svojom odlučnom šetnjom i porukom RESIST jasno najavile borbu za slobodu koja nas očekuje u drugoj sezoni, koja na HBO GO stiže 26. aprila, nakon čega će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Adaptacija novele Margaret Atvud, Sluškinjina priča je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“.

Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

Emijem i Zlatnim globusom nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. „Gilead je u vama“, omiljena je rečenica tetke Lidije.

U drugoj sezoni, Fredova i svi naši likovi će se boriti protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.