Škola stila: Odaberite savršenu obuću uz svaki autfit

(foto: Pinterest)

U izlogu ste videli savršene cipele, ali ste u poslednjem trenutku shvatili da ne znate šta da iskombinujete uz njih i odustali ste od kupovine?

Ništa ne brinite – pred vama je vrlo jednostavan “vodič” koji će vam pomoći da na savršen način ukombinujete svoju obuću sa omiljenim modnim komadima:

Bele pantalone

(foto: Brightside.me)

Bela boja je osnovna boja koja se slaže sa svim ostalim. Ipak, u svakodnevnoj ili poslovnoj varijanti, ne kombinujte bele pantalone i crne cipele – bićete upadljivi i izgledaćete pretenciozno.

Sive pantalone

(foto: Brightside.me)

Možete ih kombinovati sa cipelama u svim osnovnim bojama. One su prilično zgodne kada ne znate koje pantalone da obučete uz omiljen par cipela. Sa sivom ćete izgledati stilizovano bez truda.

Crne pantalone

(foto: Brightside.me)

Uobičajeno je mišljenje da se crna slaže sa svim. Ali ne slaže se sve sa crnom! Kao što smo već pomenuli, ne kombinujte crno sa belim cipelama. Isto važi i za sve nijanse braon. To će dovesti do disharmonije, jer je crna više “poslovna” boja, a braon više “svakodnevna” boja. Ako želite interesantnu kombinaciju, izaberite cipele jarkih boja.

Bež ili boja kože pantalone

(foto: Brightside.me)

Kada nosite bež ili pantalone boje kože, pokušajte da ih kombinujete sa obućom svetlih ili jarkih boja. Na crnu ne pomišljajte ni u ludilu – stvoriće oštar kontrast i to ne na dobar način.

Svetlo braon pantalone

(foto: Brightside.me)

Crne (i takođe sive) cipele ne dolaze u obzir. Možete malo eksperimentisati sa zelenim ili bordo cipelama. Prava njansa će istaknuti vašu odevnu kombinaciju.

Tamno braon pantalone

(foto: Brightside.me)

Ova boja je jedna od najtežih za kombinovanje. U obzir ne dolaze crna, siva, kao i sve nijanse crvene i ljubičaste. Zanimljiv izbor može biti zelena ili tamno plava obuća – celokupna kombinacija će izgledati neubičajeno i osvežavajuće.

Plave pantalone

(foto: Brightside.me)

Sve nijanse teksasa, bilo da je svetla, jarka, tamno plava, idu sa svim.

Zelene, maslinasto zelene, kaki pantalone

(foto: Brightside.me)

U ovom slučaju, jedina boja koja može da uništi vašu kombinaciju, jeste zelena.

Bordo i njene nijanse

(foto: Brightside.me)

Par bordo pantalona slagaće se sa većinom drugih boja, osim ljubičaste i tamno braon. Možete ih čak nositi sa zelenim ili plavim cipelama kako biste osvežili svoju kombinaciju. Ako više volite klasiku, kombinujte ih sa različitim nijansama sive boje.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.