Psovke, blato i suze: Ovo su najuvrnutiji seksualni fetiši!

Scena iz filma "Sanjari" (foto: Screenshot)
Scena iz filma “Sanjari” (foto: Screenshot)

Koliko god se u našem veku otvoreno pričalo o seksu i on sve manje gubio epitet tabua ipak često pomislimo da baš i nije u redu jer nas nešto uzbuđuje, pa retko tu činjenicu podelimo sa drugima. 

Ovaj tekst je namenjen upravo onima koji preispituju svoju seksualnost.

Jedino što treba da znate je da je sve okej dok vaš partner i vi pristajete na to, kao i da niste jedinstveni ni u jednoj svojoj fiksaciji (prim. aut. fikascija je, uopšte, skretanje pažnje na određenu osobinu koja kod nekoga stvara osećaj seksualnog uzbuđenja, dok je, sa druge strane, fetišizam isključivo fokusiranje na nežive objekte koji uzbuđuju određenu osobu; tako, na primer, fetišista nije onaj koga uzbuđuju žene sa visokim potpeticama, halterima i naočarima nego su predmet njegovog uzbuđenja upravo naočare, potpetice i halteri sami po sebi).

Evo 10 najuvrnutijih seksualnih fiksacija:

  • Plushofilija – uzbuđenje izazvano plišanim igračkama, tj. ljudima obučenim u kostime igračaka za decu.
  • Urofilija – poznatija i kao golden shower, tj. seksualno uzbuđenje nastalo usled uriniranja po nekome ili obrnuto.
  • Klizmafilija – klistiranje kao postupak postizanja seksualnog nadražaja
  • Partijalizam – posebna uzbuđenost samo određenim delom tela, bilo da su u pitanju ruke, noge ili nešto treće, tačnije sve osim genitalija.
  • Mazohizam – verovatno najpoznatija fiksacija na svetu; pronalaženje zadovoljstva u osećaju potčinjenosti ili mučenja koje izvršava sadista, tj. osoba koja uživa u tome da dominira nad drugom osobom.
  • Dakrifilija – bliska sadizmu sa tom razlikom da dakrifiličare uzbuđuje to da rasplaču osobu sa kojom stupaju u intimni odnos.
  • Telefonska skatoligija – verovali ili ne, ali postoje osobe koje uzbuđuje pozivanje nasumičnih brojeva i vređanje i psovanje nepoznatih osoba.
  • Troilizam – uživanje u snošaju koji uključuje tri osobe dok je pojedincima veoma uzbudljiva i sama pomisao da neko jednostavno sedi pored njihove partnerke.
  • Salirofilija – seksualni odnos koji uključuje što više prljavštine, pa tako neko vidi strašno uzbuđenje u tome da se ceo čin odvija u blatu. Nešto mirnija varijanta ovoga je razmazivanje šminke partnerki ili mazanje lica i tela određenom prljavštinom.
  • Akrotomofilija – verovatno najbizarnije smo ostavili za kraj; ova neobična fiksacija se bazira na amputiranim delovima tela. Nekoga jednostavno uzbuđuju tzv. patrljci, dok postoji i podgrupa apotemnofiličara koje uzbuđuje vlastita amputiranost, pa nije toliko redak slučaj da se neko od njih dobrovoljno podvrgne procesu amputiranja prstiju, ruku ili nogu.
Izvor: Idesh.net
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.