Pletenice na obrvama su najnoviji apsurdni trend

(foto: Instagram)

Istaknute obrve su u modi već nekoliko sezona, a trendovi za njihovo oblikovanje svakim danom postaju sve bizarniji!

Nakon obrva u obliku pera, bodljikave žice i talasastih obrva pomislili smo da je “obrvamaniji” napokon došao kraj, ali su nam kreativne šminkerke dokazale upravo suprotno stvorivši nešto sasvim novo – upletene obrve!

“Pletenica obrve” napravile su pravi boom na Instagramu, ali one ipak nisu sasvim realne, jer je nemoguće isplesti pletenicu tako kratkom dlakom, ali je u potpunosti realno da ih sama docrtaš svojom olovkom koju i inače koristiš.

Ovakav način stilizovanja obrva je navodno nastao kao odgovor na trend talasastih obrva, koje ne pristaju ničijem obliku lica, jer ih pre svega ne definišu. Pletenice prate definiciju i oblik obrva, a uz toj joj daju i jedan nesvakidašnji detalj.

Sve šta je potrebno jeste jača senka i precizna četkica ili olovka za obrve koja je nešto tamnija od tvoje prirodne boje dlake, kako bi se istakle krivudave linije pletenice. Nakon što ih začešljaš, polako olovkom ili četkicom, iscrtavaš okosnicu pletenice, liniju po liniju, spajajući i ukrštajući je sa prethodnom, tako da na kraju dobiješ pletenicu koja je na početku široke, te se pri dnu sve više sužava.

Evo kako to izgleda u praksi:

Posted by Makeup Goals on Dienstag, 5. September 2017

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.