Novogodišnja šminka – Istaknite oči šljokicama!

Ne sumnjamo da će mnoge dame u svoj novogodišnji mejkap uvrstiti sveprisutni i uvek trendi crveni karmin. Ipak, možete da odete korak dalje i u novu 2015. godinu uđete sa očima istaknutim srebrnim šljokicama. Za ovaj look vam nije potrebna tona šminke – samo srebrni šljokičavi tečni ajlajner i vaša omiljena crna maskara!

9 načina kako naneti crni ajlajner!

Pogledajte kako na [tweetherder]4 načina da našminkate svoje oči za najsvečaniju novogodišnju noć.[/tweetherder]

Unutrašnji sjaj

Usmerite pogled ka gore i započnite sa iscrtavanjem linije ajlajnerom duž ivice donjeg kapka, počevši od unutršnjeg ćoška oka. Zaustavite se na otprilike 1/3 dužine kapka. Sami odličite da li želite da podebljate liniju. Ukoliko smatrate da je linije predebela, višak uklonite vrhom štapića za uši pre nego sto se ajlajner osuši.

Nanesite nekoliko slojeva crne maskare.

TBDGlitter1InnerTwinkle (1)

Zlatna linija

Ovo je vrlo jednostavan način da istaknete oči. Pređite ajlajnerom duž ivice gornjeg kapka oka, tik iz liniju trepavica. Ako želite, ovu liniju možete podebljati tako što ćete preko nje preći nekoliko puta.

Dovršite izdašnom količinom maskare.

TBDGlitter2GoldLine

Šljokičavi kapci

Nakon nanošenja “zlatne linije” možete nastaviti sa nanošenjem ajlajnera preko cele površine gornjeg kapka. Zaustavite se na pregibu kapka, da se tečni ajlajner ne bi razmazao.

Finiširajte ovaj look sa nekoliko slojeva maskare.

TBDGlitter3LidSparkle

Ombre

Kako biste postigli ombre efekat na svojim kapcima, isrtajte “zlatnu liniju”. Pre nego što se ajlajner osuši, jagodicom prsta nežno razmažite šljokice, povlačeći ih prstom ka pregibu kapka. Nakon toga, ponovo pređite ajlajnerom duž ivice gornjeg kapka.

 

 TBDGlitter4Ombre2
izvor: thebeautydepartment.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.