Mladi talenti: Srpski dizajneri osvojili srca ljubitelja mode u Budimpešti

mates22

Modni dizajneri brenda MATES predstavili su svoju kolekciju na Mercedes Benz Fashion Week Central Europa u Budimpešti.

Nakon predstavljanja komada iz nove kolekcije na izložbi srpskih dizajnera u Londonu, mladi dvojac ponovo je pokupio je simpatije u Mađarskoj. Marko Ilijev i Saša Stević prošle godine su publiku ove manifestacije upoznali sa svojim radom u okviru takmičenja Gombold Ujra, a ovog puta u okviru revijalnog dela predstavili su kolekciju pod nazivom Radiance i još jednom izmamili gromoglasan aplauz.

_MG_7206_MG_7204

U kolekciji za proleće/leto 2017. brend MATES inspiraciju pronalazi u svedenim i oštrim krojevima pročišćenih linija. Svojstveno dizajnerima, smirena paleta, odnosno igra crnih i belih tonova i dezena, akcentovana je jarkom bojom i teksturom. Ipak, ovog puta, sudar dve energije nastaje i sa inovacijom koju dizajneri prvi put uvode – obućom, nastalom u saradnji sa talentovanom Magdalenom Klašnjom. Na taj način svedeni modeli dolaze u dodir sa aksesoarima pomerenog dizajna.

_MG_7218_MG_7216

U samom istraživanju i radu na čistoj formi i odsustvu boje dizajneri uvode nit u vidu narandžastih i srebrnih površina koje u kombinaciji sa materijalima futurističkog prizvuka doprinose samom utisku isijavanja i reflektuju atmosferu druge dimenzije. Upravo u tome leži poruka koju dizajnerski dvojac šalje nazivom same kolekcije.

_MG_7225

Domaća publika će priliku da oseti MATES radijaciju imati 1. novembra, u okviru predstojećeg Belgrade Fashion Week-a.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.