Instagram trend: One šminkaju samo pola lica – razlog će vas oduševiti!

Profesionalna šminkerka i vlasnica Youtube kanala NikkieTutorials oduševila je žene širom sveta kada je pre mesec dana objavila video klip na kom je našminkala samo polovinu lica kako bi demonstrirala moć šminke.

Šminkerka je rešila da snimi i objavi ovaj klip nakon što je od nekoliko žena čula kako ih je sramota da priznaju da vole mejkap i da smatraju da će ih drugi osuđivati zbog ljubavi prema raznim kozmetičkim čarolijama.

             nikkie-pola-lica       nikkie-pola-lica-2

Ovaj Nikkin video tutorial je postao veliki hit i do sada je pregledan čak 17 miliona puta.

*** Nikkin video tutorial možete pogledati OVDE.

Mnoge žene su bile ohrabrene porukom ovog inspirativnog videa, te su neke od njih rešile da urade nešto slično – one su, poput Nikkie, našminkale jednu polovinu svog lica i fotografije svog (polovičnog) mejkapa podelile sa svojim pratiocima na Instagramu uz hashtag #ThePowerOfMakeup.

U opisima ovih fotografija, one su otvoreno priznale koliko vole moć mejkapa ali i da su ponosne na “obe strane svog lica”.

mejk-ap-pola-lica-1

“Kada me neko pita zašto se šminkam, ja jednostavno kažem – da bih sebi bila lepa.”

mejk-ap-pola-lica-2

“Ako žena želi da se šminka – pustite je da to radi.”

mejk-ap-pola-lica-3

“Moj ten nije savršen, lice mi je prekriveno flekama i pegicama, ali – to sam ja! Niko nije savršen, zato volite svoju prirodnu lepotu – šminka vas ne definiše.”

mejk-ap-pola-lica-4

mejk-ap-pola-lica-5

mejk-ap-pola-lica-6

“Nisam želela da objavim ovu fotografiju, a onda sam shvatila jednu jako važnu stvar – ako vam se ne dopadam bez šminke, ne zaslužujete me našminkanu!”

mejk-ap-pola-lica-7

“Jako mi se dopadaju komentari na Nikkinom video klipu – devojke se ne smeju stideti zbog svoje ljubavi prema mejk apu! Ja se ne šminkam zbog drugih, šminkam se zbog sebe.”

mejk-ap-pola-lica-11

“Volim mejk ap zato što je šminkanje zabavno, volim da menjam svoj izgled. Činim to zbog sebe i ni zbog koga drugog.”

mejk-ap-pola-lica-9

Ovom trendu su se pridružile i Nikkine koleginice, profesionalne šminkerke:

“Volim mejk ap i trebalo bi da ga volite i vi. Ne dozvolite da vas drugi ismevaju ako šminka čini da se osetite bolje ili da imate više samopouzdanja.”

mejk-ap-pola-lica-12

Izvor: buzzfeed.com, foto: Instagram

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.