curvy-8

U najnovijem pokušaju da sa svoje aplikacije uklone “neprikladan” sadržaj, vlasnici popularne društvene mreže Instagram odlučilu su da zabrane pretragu hashtaga #curvy na fotografijama korisnika.

Ako kojim slučajem u pretrazi na Instagramu ukucate pojam “curvy”, pojaviće vam se obeveštenje da nije pronađena nijedna fotografija označena takvim hashtag-om.

Menadžer za odnose sa javnošću ove društvene mreže za razmenu fotografija, koja je za jako kratko vreme doživela neverovatnu popularnost među milionima korisnika, izjavio je u jednom intervjuu da je “kontraverzni” hashtag zabranjen kako bi se izbeglo objavljivanje fotografija sa neprikladnim sadržajem kao što su fotografije nagih žena.

Za razliku od hashtagova koji su zabranjeni u proteklih nekoliko meseci (kao što su #vagina i #sex), pojam “curvy” je za mnogo žene mnogo više od obične reči sa seksualnom konotacijom. Za većinu žena, “curvy” predstavlja reč koja se koristi za opisivanje žena sa oblinama, onih koje su ponosne na svoje atribute, ali je to i reč koje su prigrlile mnoge manekenke koje se bave reklamiranjem plus – size modela.

Međutim, ono što je zaista zabrinjavajuće jeste činjenica da su mnogi eksplicitni pojmovi još uvek dostupni za pretraživanje.  Hashtagovi kao što su #skinny i #thin su još uvek dozvoljeni, što je dodatno razjarilo korisnice Instagrama koje su ponosne na svoje raskošne ženstvene obline.

Predstavljamo vam fotografije prelepih žena koje dokazuju da se lepota ženskog tela, za razliku od hashtag-ova, ne može cenzurisati.

curvy-5 curvy-6 curvy-7 curvy-1 curvy-2 curvy-3 curvy-4

Foto: popsugar.com
Izvor: popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.