Hladna terapija: Uklonite bore i masne naslage uz pomoć – LEDA!

Led je vaš veliki saveznik u očuvanju lepote (foto: fashionlady.in)
Led je vaš veliki saveznik u očuvanju lepote (foto: fashionlady.in)

Često se kaže da je lice vaše najveće bogatstvo – čak i ako ne verujete u ove reči, sigurno brinete da vaša koža bude zdrava i negovama.

To možete postići i uz pomoć leda, koji obično svi imamo kod kuće. Metoda ledene terapije je veoma jednostavna i vrlo efikasna i pored estetskog, ima i terapeutsko dejstvo. Da bi poboljšali rezultate ove terapije, kockice leda možete praviti i od zelenog čaja, vode sa krastavcem, čaja od rastavića ili belog luka.

Šta najpre morate znati o terapiji ledom?

  • uvek je ovabljajte na čistom licu
  • nosite rukavice dok držite kocke leda. To će zaštititi vaše ruke
  • nemojte led direktno nanositi na kožu, već ga obmotajte pamučnom tkaninom ili kesom dok masirate lice
  • led direktno možete stavljati na kožu ako želite d smanjite nadutost oko očiju ili uklonite bubuljice
  • kako bi izbegli zapaljenje kože, ne držite kocke leda na koži duže od sat vremena

1. Glatka koža

Svake večeri ili pre odlaska u krevet, operite lice, plastične kese napunite ledom i nežno masirajte lice i vrat oko tri minuta. Za nekoliko dana primetićete prve rezultate: koža će biti svežija i mekša.

2. Uklonite akne

Ledena terapija je jedan od najboljih načina za ukanjanje akni. Operite lice, uvijte kocke leda u čist ubrus ili maramicu i nežno pritisnite na bubuljicu tri do pet minuta.

3. Usporite starenje

Led poboljšava cirkulaciju i sprečava prerano starenje kože i nastanak bora. Najbolje je masirati lice ledom po jedan minut svakodnevno pre nanošenja šminke.

4. Protiv raširenih pora

Kocku leda direktno nanesite na lice i ostavite da deluje tri do pet minuta. Ako ste zaista uporni, primetićete da su se vaše raširene pore sakupile za samo nekoliko dana.

5. Smanjite nadutost ispod očiju

Ako ste plakali cele noći i probudili se sa nadutim očima, led će vam pomoći da ih se rešite. Dve kocke leda umotajte u parče tkanine i stavite ih preko zatvorenih očiju te nežno masirajte otoke dva minuta, sporim, kružnim pokretima.

6. Skidanje sala sa stomaka

Ako ne možete priuštiti profesionalnu krioterapiju, postoji način da je obavite kod kuće. Kesu sa ledom držite na stomak 15 minuta. Sklonite je na tri minuta, pa postupak ponovite u trajanju od najviše sat vremena. Kocke leda mogu biti od čaja od rastavića, zelenog čaja, kafe ili ruzmarine. Ono što led radi je da tarnsformiše vaše masne ćelije u braon masne ćelije koje se procesom metabolizma lakše razgrađuju. Ali zapamtite: ovi trikovi daju najbolje rezultate ako se sprovode u kombinaciji sa zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.