Eliksir mladosti iz Japana: Pirinač za lice BEZ BORA

Maska od pirinča sa kojom će te vratiti sjaj i elastičnost vašem licu i sprečiti nastanak bora (foto: healthyfoodstar.com)
Maska od pirinča sa kojom će te vratiti sjaj i elastičnost vašem licu i sprečiti nastanak bora (foto: healthyfoodstar.com)

Vekovima su Japanke uz pomoć pirinča imale savršenu kožu.

Nanošenje pirinčanog brašna, pirinčanog ulja i pirinčane vode na lice deluje na vašu kožu, ten i pomaže da se rešite tamnih pega. A kako je bogat antioksidantima, pirinač takođe popravalja kvalitet vaše ishrane. Sadrži velike količine linoneanske kiseline i skvalena, jakog antioksidanta koji stimuliše proizvodnju kolagena u koži.

Ova prirodna supstanca može usporiti starenje kože i sprečiti nastanak bora. Takođe, štiti kožu od štetnih uticaja sunčevih zraka. Pirinač je veoma bogat vitaminom E i gama orizanolom, koji smanjuju holesterol u krvi i štite vaše srce.

Tajna lepote i mladosti je u maski za lice od samo tri sastojka (foto: Pinterest)
Tajna lepote i mladosti je u maski za lice od samo tri sastojka (foto: Pinterest)

Mnogi ljudi, međutim, ne znaju za da pirinač ima veliki značaj za podmlađivanje vaše kože, čineći je mekom i svilenkastijom. Ovo je [tweetherder]recept za pripremu maske protiv bora koja će zategnuti vašu kožu i dati joj mladalački sjaj[/tweetherder].

Neophodni sastojci:

  • 3 kašike pirinča

  • 1 kašika meda

  • 1 kašika mleka

Kada se pirinač skuva, prodecite ga i sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. Dodajte kašiku zagrejanog mleka pirinču i pomešajte. Na kraju dodajte med.

Najpre, očistite lice i na suvu kožu nanesite masku. Ostavite da deluje nekoliko minuta, dok se potpuno ne osuši, pa je uklonite i lice isperite vodOm u kojoj se kuvao pirinač. Ova voda deluje kao ovlaživač kože i povećava cirkulaciju, sprečava nastanak staračkih pega i smanjuje upale.

Za postizanje najboljih rezultata, ponavljate postupak jednom nedeljno i lice će vam izgledati deset godina mlađe.

Izvor: Dinosmark.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.