Dr Ivica Jeremić o estetskoj hirurgiji u vrelim danima

Danas razgovaramo sa dr Ivicom Jeremićem, stalnim stručnim konsultantom poliklinike Pekić u Beogradu.

Dr Ivica Jeremić je asistent na Medicnskom fakultetu u Beogradu, a ima završenu specijalizaciju iz interne medicine, subspecijalizaciju iz reumatologije, akademsku specijalizaciju iz imunologije, doktorat iz molekularne medicine kao i brojne diplome iz estetske i anti-aging medicine.

Dr Jeremić je zaposlen u Institutu za reumatologiju, gde je šef odeljenja za naučno-istraživački rad, a stalni je konsultant za reumatologiju, estetsku i anti-aging medicinu u poliklini Pekić-ustanovi sa dugom tradicijom i prepoznatljivim kvalitetom. Dr Jeremić je bio student generacije Medicinskog fakulteta u Beogradu, koji je završio sa prosekom 9.97, a usavršavao se u Nemačkoj, Austriji i Izraelu.

Danas se najviše bavi regenerativnom, estetskom i anti-aging medicinom. Specijalizovan je za kompleksne pacijente koji su često tehnički zahtevni za rad ili pak imaju različite pridružene bolesti koje zahtevaju povećan oprez i ekspertski pristup.

Iako nam se čini da je zima do juče bila tu, vreli letnji dani koji su nekako iznenada stigli ogoljuju naša tela i otkrivaju sve naše ’’zimske slabosti’’. Ima li spasa?

Naravno, sve postaje jasno kada uveče odete u teretanu, a nema slobodne trake za trčanje. Ako ipak nekim slučajem i dođete do svoje trake i uspete da uradite naporan trening, na žalost na kraju meseca se nekada desi da su ti ’’salčići’’ i dalje tu, ili da taj užasni celulit nikako neće da nestane. Zato su tu estetski doktori da svojim ’’čarobnim’’ lipolitičkim koktelima ubrzaju stvar. Lipolitički kokteli se ubacuju direktno u masno tkivo i efikasno tope masne naslage na kritičnim mestima. Mezoterapijom se uspešno rešava problem celulita, a sa samo nekoliko tretmana telo će biti spremno za plažu.

A šta je sa kožom lica?

Koža lica leti brže stari, naročito ako ne koristimo odgovarajuće zaštitne faktore. Leti se preporučuju tretmni duboke hidratacije kože i blagi hemijski pilinzi koji uklanjaju izumrle ćelije, stimulišu sintezu kolagena i koži vraćaju blistvi sjaj. Naravno ne treba zaboraviti ni botoks koji će sprečiti nastanak dubokih mimičnih bora koje tokom leta postaju upadljive.

Da li je leto dobro vreme za hijaluron?

Za hijaluron ne postoji loše vreme. Hijaluron je prirodna supstanca koju gubimo tokom starenja. Pravovremena primena hijalurona u određenoj meri i na mestima gde postoji gubitak tkiva je verovatno najmoćnije oružje estetske anti-aging medicine.

Neki smatraju da kad se lice ’’napuni ’’ hijaluronom dobija izgled plastične lutke?

Neeee. Hijaluron daje veoma priroradn izgled. Ono na šta Vi mislite su tipični primeri preterivanja. Hijaluron je smišljen sa ciljem da nadoknadimo ono što smo izgubili starenjem, ili da popravimo neke nedostatke. Na žalost, neki pacijenti, a i doktori se malo ’’zaigraju’’ zbog čega često naiđu na osudu javnosti.

A šte je s pacijentima koji ne žele botoks i hijaluron?

Postoji mnogo alternativnih načina podmlađivanja, koji ne uključuju botoks i hijalurone. Ja imam dva favorita-radiotalasni lifting i tretman sopstvenom plazmom bogatom trombocitima. Oba ova tretmana imaju fenomenalne efekte na tonus iizgled kože i često ih u svojoj praksi kombinujem sa hijaluronskim filerima.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.