Bosanska Bili Holidej: Amira Medunjanin snimala u studiju Bitlsa

Svetski priznata umetnica, prozvana “bosanskom Billie Holiday”, nedavno je ostvarila životni san, provevši “ceo dan u studiju u kojem su “The Beatles” napravili sve što i dan danas slušamo i volimo, što će nas sve nadživeti…”

“Dotaknuh zidove, pomirisah istoriju, pomilovah miksetu na kojoj su veliki Pink Floyd snimili ‘The Dark Side of the Moon’. Na sve to, dobri ljudi u studiju donesoše mi mikrofon na kojem je sam on, (John) Lennon, snimao glas. Bilesi mi donesoše i onu mrežicu za mikrofon, izvadiše je iz nekog sefa. Vele ovo je njegova… ne koristimo je često. Rekoše mi, znaš, ti si prva iz Bosne koja je ovde snimala! Hvala celom timu Abbey Road studija što su našu priču podelili sa svetom!”, ističe Medunjanin.

Za spot “Nestaćeš iz mog života”, snimljen u Abbey Road Studio Two, režiju, produkciju i montažu potpisuje Universal Advanced Media, snimatelj zvuka bio je Oli Jacobs, a njegov pomoćnik Stefano Civetta.

Sarajka koja je punila Sava centar tri puta do sada, ponovo je rasprodala danima unapred koncert u prestižnoj beogradskoj dvorani, gde 18. marta dolazi sa Zulfikarpašićem, gitaristom Ante Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom, kao i uglednim gudačkim ansamblom Zagrebački solisti.

Amiru Medunjanin potom, u pratnji gitariste Ante Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka, očekuju koncerti 20. marta u kruševačkom Bioskopu, 21. marta u Domu društvenih u Kraljevu (Melos), 23. marta u Narodnom pozorištu u Somboru i 24. marta u Centru za kulturu “Nebojša Glogovac” u Pančevu.

Po završetku svakog od ovih koncerata Amira će se sa zadovoljstvom družiti sa fanovima, potpisivati diskove i fotografisati se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.