6 recepata za brži rast kose

kosa- nega kose- preparati
(foto:favim.com)

Sushmita iz Indije je guru za negu kose i video blogerka koja će nam otkriti na koji način i sa kojim preparatima  je najbolje tretirati kosu.

Sushmita nam otkriva tajne pomoću kojih će naša kosa ostati zdrava i jaka. “Ukoliko koristite ove preparate imaćete kosu na kojoj će vam svi pozavideti“, tvrdi ona.

Aloe vera

Za ovu biljku stručnjaci tvrde da je jedna od najlekovitijih na svetu. Aloe veru često stavljaju u preparate za kosu jer podstiče njen rast. Ona takođe hidrira, uništava bakterije, smanjuje perut i balansira nivo Ph vrednosti. Sushimita savetuje da se par listića aloe vere iseče, svaki list dodatno iscepkajte na pola da bi pustio svoj sok. Umasirajte ga u koren glave kako bi poboljšali cirkulaciju. Masku možete ostaviti na glavi i preko noći.

Pantenol

D pantenol je sintetički vitamin B5 i odličan je za obnovu folikula kose. Pantenol štiti kožu, obnavlja prirodni Ph, deluje umirujuće i antiinflamatorno. Stimuliše rast, vraća sjaj kosi i sprečava cvetanje.

Maska: Operite kosu i nanesite pantenol u obliku gela, spreja ili pene. Utrljajte u temen glave. Ostavite neko vreme da deluje a zatim dobro isperite kosu. Hladna voda zatvara pore i poboljšava cirkulaciju  što omogućava brži rast kose. Hladna voda takođe daje sjaj kosi zato kosu ispirajte hladnom vodom.

zdrava kosa- maske- preparati
(foto:favim.com)

Jabukovo sirće

Umesto regeneratora preporučuje se korišćenje jabukovog sirćeta s tom razlikom što njega ne morate ispirati. Jabukovo sirće ojačava i umiruje kosu, uklanja prljavštinu i čini je sjajnom i mekom.

Maska od proteina

Uzmite dva jajeta, odvojite belance od žumanca. Belanca dobro umutite i umasirajte u koren kose. Kasnije dobro isperite.

Maska od jaja  i konjaka

Jaja su puna proteina koji hrane vašu kosu a konjak sadrži tanin koji kosi daje punoću tako da ćete imati bujniju kosu ukoliko koristite ovu masku: Umutite dva jajeta i čašu konjaka. Dobijenu smesu utrljajte u koren . Ukoliko želite da tretirate celu kosu dodajte maslinovo ulje . Ono će vašoj kosi dati mekoću.

kosa- briga o kosi- zdrava kosa
(foto:favim.com)

Eterična ulja

Eterična ulja imaju blagotvorno dejstvo na kosu i hrane je vitaminima. Pomešajte lavandu, jajobu, badem i majčinu dušicu ili dodajte ove sastojke kokosovom ulju. Nanesite na koren i držite masku 2-3h na glavi. Isperite masku hladnom vodom koristeći običan šampon.

Izvor: uspešnažena.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.