(foto: Favim)

Kada je u pitanju modni stil, ne postoji ispravno i pogrešno. Možete se opredeliti da izgledate klasično, pank, moderno, kežual.

Jedino što je veliko NE i što sebi ne smete dozvoliti, jeste da izgledate jeftino, a to nema nikakve veze sa cenom vaše garderobe. Često su sitnice te koje vas dele od toga da postanete prava modna ikona. Mi smo napravili listu stvari na koje bi trebalo da pazite.

Previše cirkona, kamenčića i štrasa

(foto: Brightside.me)

Po pravilu, nošenje cirkona zahteva određenu priliku. Nošenje cirkona i bižuterije uz svakodnevnu i sportsku odeću učiniće da svakom modnom poznavaocu padne mrak na oči. Zasenite svojom ličnošću, a ne odećom.

Kombinovanje printova

Tufne + pruge = jedna od mnogih nesrećnih kombinacija.Cveće, geometrijski oblici i drugi printovi koji zapadaju za oko moraju se nositi sami. Dobitna kombinacija: printirane stvari nosite uz nešto slične boje ili jednobojno.

Bele cipele

Reći ćemo vam malu tajnu: postoji diskriminacija boja. Bele cipele, osim patika, pale su u nemilost. Čak i mlade sada nose cipele u drugim bojama. Najbolji izbor za svaku priliku jesu cipele u boji kože. One će se uklopiti uz odeću svih boja i podići vaš izgled na potpuno novi nivo elegancije.

Ne štedite na garderobi

Ako ne možete priuštiti kvalitetan odevni predmet, bolje je da ga ne kupujete uopšte. Čipka, na primer. Jeftina čipka će brzo pokazati znake nošenja, iscepati se ili pohabati. Ne možete bez čipke? Manje je više. Neka bude dodatak vašoj garderobi u vidu malih detalja ili aksesoara.

Imitacije brendova

(foto: Brightside.me)

Proizvođači mogu da ih zovu replikama, ali to ih ne čini originalom. Ovi proizvodi su lošeg kvaliteta i nemaju nikakve veze sa svetski poznatim modnim dizajnerima. Šta da radite: Dobro urađen predmet iz nebrendiranih radnji omogućiće vam da se obučete u svom stilu, a da ne morate da prodate bubreg.

Čudne boje

Blistave neonske boje odlične su za diskoteku ili maskenbal, ali svaki pokušaj da ih ubacite u vašu odevnu kombinaciju, unapred je osuđen na propast. Šta je alternativa? Klasika, naravno. Ako nema pomoći vašoj sklonosti ka jarkim stvarima, barem pokušajte da umanjite intenzitet boja vaše garderobe.

Nošenje nakita od plemenitih metala

(foto: Brightside.me)

Da budemo precizni, nošenje ovog nakita ne narušava vaš izgled samo po sebi, već njegova količina i okolnosti u kojima ga nosite, naročito kada ga nosite zajedno sa bižuterijom. Za svakodnevni izgled manje je više, opet ponavljamo. Uvek dajte prednost lepim, diskretnim minđušama u odnosu na ogromnu zlatnu ogrlicu.

Neudobne cipele

U štiklama ćete izgledati zaista lepo i ženstveno, ali samo ako neudobnost nije cena njihovog nošenja. Nema potrebe da ih nosite kada idete u prodavnicu ili šetate psa. Prihvatite jednostavnost. Širom sveta je sve popularnije nošenje jednostavne i udobne odeće, pa zato slobodno navucite patike.

Ne nosite garderobu u pravoj veličini

Postoje i druge veličine osim veličine S. Oblik i veličina tela se menjaju vremenom i to je u redu. Ono što nije u redu jeste nošenje odeće koja ne laska vašoj figuri. Ovo se odnosi i na preveliku i na preusku odeću. Sigurno ne želite da izgledate kao vreća ili kobasic u mreži.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.