7 mejkap grešaka koje kvare vašu lepotu

(foto: Pixabay)

Svi znamo da šminka može biti moćno oružje u pravim rukama, ali dame često u pokušaju da istaknu određene crte lica ili zato što slepo prate trendove, odu u potpuno drugu krajnost.

Otkrivamo vam koje to greške u šminkanju vaše lice čine manje privlačnim:

Previše taman ruž

(foto: Brightside.me)

Ruževi tamnih, neprirodnih boja učiniće da lice izgleda agresivnije i da podseća na masku. A da ne pričamo koliko je teško skinuti tragove takvog ruža nakon što ste se ljubili sa voljenom osobom!

Prenapadno stilizovana kosa

Komplikovane frizure sa previše gela i spreja, začešljana kosa, neprirodne lokne, mogu da učine da izgledate poput lutke i nimalo atraktivno.

Jarka senka za oči

(foto: Brightside.me)

Žene često povezuju šarene senke za oči sa bojama tropskih ptica. Međutim, neke boje su previše jarke i čine vas neprivlačnom.

Previše parfema

Parfemi mirišu lepo, ali ako ih stavljate previše, ljudi će dobiti želju da pobegnu od vas. Držite se podalje od suviše sladunjavih parfema.

Tamne obrve

Tetovirane ili obrve nacrtane crnom olovkom, naročito u kombinaciji sa plavom kosom, stvaraju zbunjujuć efekat. Obrve treba da dopune ostatak šminke.

Manikir sa cirkonima, šljokicama, stikerima…

(foto: Brightside.me)

Dugi, akrilni nokti ili složen manikir sa mnoštom cirkona i bizarnih šara, može izgledati pomalo… čudno. Takođe, izgledaće kao da se previše trudite.

Jarko rumenilo

Da bi dale svež izgled obrazima, žene često stavljaju previše rumenila. Zapamtite da je manje više! Na kraju krajeva, ne nosite scensku šminku.

Previše pudera

Debeli sloj pudera učiniće da vam lice izgleda poput maske, što nikako nije privlačno. To neće rešiti problem sa bubuljicama, već će samo istaći sve nepravilnosti kože. Najbolje je da koristite pudere lagane teksture, kao što su BB i CC kreme: one će ujednačiti ton kože, bez efekta maske.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.