7 grešaka kojima uništavate svoju garderobu

(foto: weheartit)

Odeća vam ne izgleda dugo kao nova sa razlogom. Morate da vodite računa kako je držite u ormaru.

Način na koji je slažete, kako s njom rukujete, kako je perete – sve su to faktori koji utiču na to koliko dugo ćete moći da nosite svoju omiljenu haljinu. Ako želite da vam odeća što duže izgleda sveže i novo, evo nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate.

1. Koristite ofingere

(foto: sabrinacarder.tumblr.com)

sabrinacarder.tumblr.com Korišćene žičanih ofingera dovodi do toga da odeća izgubi oblik. Plastični ofingeri ne ostavljaju tragove na području ramena na odeći. Dobro drže materijale i može ih više stati u ormar jer su tanji.

2. Odlaganje džempera

(foto: hips.hearstapps.com)

Džempere ne smete kačiti na ofingere kao što kačite majice, jer se tako rastežu. Ili ih složite i držite na police ili ih okačite na ofinger na način koji je prikazan na slici.

3. Kožne pantalone i suknje držite na ofingerima

(foto: hips.hearstapps.com)

Ako ih sklopite, izgužvaće se i naborati, a kožu ne smete peglati. Okačite ih na ofingere tako da zadrže oblik, a da biste izbegli tragove od štiplajki, koristite vizit kartice kako je prikazano na slici.

4. Ne koristite kese sa hemijskog čišćenja za čuvanje odeće

(foto: hips.hearstapps.com)

hips.hearstapps.com Čim uzmete odeću sa hemijskog čišćenja, izvadite je iz kese da bi zadržala svežinu, pošto plastične kese razvijaju mirise i vlažnost. Ne držite ofingere suviše blizu da vam se odeća ne bi izgužvala.

5. Suviše često hemijsko čišćenje

(foto:  rainbowlaundry.com.my)

Previše hemijskog čišćenja može da ošteti tkaninu i koristite ga jedino ako je to isključivo naglašeno na odeći. Izbegavajte ga na materijalima poput poliestera, kašmira i najlona.

6. Nežno rublje ne sušite u mašini za sušenje veša

(foto: hips.hearstapps.com)

Topao vazduh u sušilici nije dobar za elastin u rublju, pa je najbolje da veš osušite prirodno tako što ćete ga položiti ili okačiti tako da se ne istegne.

7. Ne gurajte brushaltere u fioku

(foto: hips.hearstapps.com)

Savijanje brushaltera dovodi do promene oblika korpi. Zato je najbolje da ih složite jedan iznad drugog kako je prikazano na slici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.