5 navika koje kvare izgled vaših grudi

grudi-grudnjak

Da li ste znali da vaše grudi stare 2 do 3 puta brže od ostatka vašeg tela?

Godine, genetske predispozicije i stil života mogu uticati na izgled grudi, ali postoji i nekoliko faktora na koje možemo uticati kako bismo usporili njihovo starenje i sprečili njihovo prevremeno”opuštanje”.

Ovo su navike koje štetno utiču na izgled vaših grudi.

1. Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabe i čine kožu starijom, jer uzrokuju smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.

2. Stroge dijete

Ako varirate konstantno između dva do četiri kilograma telesne mase gore-dole, to nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme koža na grudima će se još više opustiti.

3. Ne nanosite kreme sa zaštitnim faktorom

Kao što štetni UV zraci doprinose nastanku bora na licu, isto tako nepovoljno utiču na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena i oštećuje se koža, što rezultuje opuštenim grudima.

4. Loš izbor grudnjaka

Uvek birajte grudnjake koji će dati dobru potporu grudima jer ako se grudi tresu, koža na grudima će oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

5. Intenzivni treninzi

Dok su intenzivne kardio vežbe odlične za vaš struk – baš i ne pomažu izgledu tvojih grudi.To nikako ne znači da bi trebalo da prestanete da trenirate, već da dok trčite nosite sportski grudnjak sa odvojenim korpama koji će grudi držati na mestu.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.