5 modnih komada koje ne treba nositi na visokim temperaturama

(foto: topsy.one)

Osim odeće, dodatan osećaj neprijatnosti i vrućine može vam stvarati i nakit, i njega bi trebalo da birate pažljivije.

Da li vam se po nekad desi da zbog stvari koju sam tek obukli osetite veliki nalet vrućine. Onda bi trebalo da malo pažljivije biraš šta ćeš da obučeš. Osim odeće, dodatan osećaj neprijatnosti i vrućine može vam stvarati i nakit, i njega bi trebalo da birate pažljivije.

Prstenje

Ruke, odnosno dlanovi, prvi su de tela koji će na visokim temperaturama oteći, zbog čega će ovaj nakit stvarati neprijatnost. Umesto njih odaberi minđuše ili slojevite lančiće.

Sandale sa kaišićima

Na jako visokim temperaturama mogle bi se neugodno urezivati u kožu, prema tome biraj patike ili jednostavne sandale bez previše metalnih dodataka ili višestrukog kopčanja.

Garderoba od svile

Iako onaj svileni top ili haljina zvuče kao šik letnji outfit, ovaj materijal je jedan do najgorih kada govorimo o prozračnosti. Leti su pamuk i lan ipak daleko bolje opcije!

Preuske pantalone

Znaš onaj grozan osećaj koji se javlja kad obučeš uske pantalone na visokim temperaturama? Da… Što ih duže nosiš, to će biti gore. Ovo je idealna sezona za široke pantalone ili nešto širi model farmerki.

Crna odeća

Ok, očito je zašto niko ne predlaže crnu odeću kada je poznato da ova boja privlači toplotu, a pritom ne oprašta ni najmanji trag znojenja. Rešenje je jednostavno – birajte odeću svetlih i jarkih boja!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.