5 grešaka koje pravite sa donjim vešom

gaćice-spavanje-krevet
(foto: Favim)

Prilikom izbora donjeg veša, često prednost dajemo izgledu umesto udobnosti.

Predstavljamo vam pet najčešćih grešaka koje žene prave prilikom izbora donjeg veša koje ne samo da mogu pokvariti vaš autfit, već i ugroziti vaše zdravlje!

1. Nosite za broj manje gaćice

Ovo je česta greška koju mnoge žene prave. Preporučljivo je nositi gaćice za broj veće od vašeg uobičajenog konfekcijskog broja. Premale, preuske ili nedovoljno komforne gaćice mogu vam se urezati u kožu i stvoriti nelagodan osećaj koji će vas pratiti čitavog dana. Takođe, nošenjem (pre)tesnog donjeg veša povećava se rizik od gljivičnih infekcija i upale bešike.

2. Nosite pogrešne gaćice uz određene autfite

Tange vam se mogu učiniti kao najbolji izbor kada ne želite da vam se veš ocrtava. Ipak, tange od čipke ocrtavaće se ispod uske haljine od laganog materijala. U ovom slučaju daleko bolji izbor biće bokserice bez rubova sa malo dužim nogavicama, dok je uz suknju visokog struka najbolje nositi i gaćice visokoga struka.

bed-belly-black-body-Favim.com-3800504
(foto: Favim)

3. Kupujete donje rublje bez ravnih rubova

Kada birate donje rublje, prednost uvek dajte onom bez vidljivih rubova. Ako rubovi nisu ravni, naročito oni oko struka i zadnjice, ivice će se nabrati ispod odeće i postati i te kako vidljive, a pored toga mogu izazvati i iritaciju kože.

4. Nosite mrežast donji veš leti

Sintetički materijali poput poliestera, od koga su ove gaćice napravljenje, zadržavaju toplinu, vlagu i bakterije što povećava rizik od upale bešike i gljivičnih infekcija. Leti je najbolje nositi prozračno donje rublje od prirodnih materijala poput pamuka koje će upiti vlagu i kožu održavati suvom.

5. Nosite belo donje rublje ispod bele odeće

Zbog kontrasta boje veša i vaše kože, beo veš će biti vidljiv ispod odeće. Birajte veš u boji kože, odnosno nijanse što sličnije vašoj puti koje će se “stopiti” sa vašim telom.

Izvor: eonline.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.