11 stvari koje svaku ženu čine prelepom

(foto: Favim)

Marketing podstiče žene da kupuju proizvode koji će im dati duge trepavice, sjajniju kosu, veće usne, tanji struk i lepše pozadine.

Mnogobrojni mediji se fokusiraju na celulit i druge fizičke “nedostatke” poznatih žena, a postoji i veliki broj članaka o tome kako žene izgledaju bez šminke.

S druge strane, ženama se savetuje i da “prigrle svoju prirodnu lepote” i da izaberu da se osećaju lepim iznutra, dok su na sve strane okružene idealima lepote koji nikako nisu prirodni.

Ipak, nije samo fizički izgled ono što nas čini lepim – unutrašnja lepota je ono što nas čini privlačnim, a ovo su osobine koje bi svaka žena trebalo da neguje:

Zabavna

Biti zabavan znači pružiti trenutke sreće i smeha svima oko vas. Pored toga, istraživanja pokazuju da su zabavne osobe vrlo privlačne. Na kraju, ko se ne bi vole družiti s osobom koja često zbija šale? I sami znate da je smeh najbolji lek.

Kreativna

Kreativne osobe promatraju sve oko sebe, traže nova iskustva i preuzimaju rizike. Istraživanja pokazuju da one i žive duže. Takve osobe su zanimljive i intrigantne.

Samouverena i karakterna

I to ne na način da se ne izvinite nakon što ste učinili nešto loše, već na način da znate ko ste, u šta verujete i koliko vredite, bez izvinjena. Ovo izaziva poštovanje.

Spontana

Svakome je potreban prijatelj koji vas može pozvati na koncert, u bioskop, na piće ili bilo šta drugo u poslednjem trenutku. Naravno da ćete prihvatiti poziv, jer je to novo iskustvo.

Iskrena

Čak iako niste tip “brutalne iskrenosti”, biti direktan oko želja i potreba, kvalitet je vredan divljenja.

 Odana

Jedna od najvažnijih stvari u svakom odnosu je znanje da se možete osloniti na drugu osobu, da je ona na vašoj strani i da će vas podržati bez obzira na sve. Istraživanja pokazuju da su osobe koje su odane u svojim romantičnim vezama generalno zadovoljnije životom.

Širokih vidika i tolerancije

Biti spreman saznati više o nečemu i da potencijalno promenite mišljenje nije uvek lako. Napor koji je potrebno u to uložiti vredan je truda i vremena.

Pažljiva

Ljudi će duže pamtiti činjenicu da ste ih nazvali da im čestitate rođendan ili da ste se setili da ne jedu određenu vrstu hrane kada ste ih zvali na večeru, nego što će se sećati napora koji ste uložili u feniranje kose ili lakiranje noktiju.

Empatična

Biti u stanju povezati se s ljudima i zamisliti sebe na njihovom mestu nešto je što nikada ne treba podcenjivati. Saosećajnost vas čini osobom kojoj se drugi dive i poštuju.

Velikodušna

Bez obzira da li je u pitanju velikodušnost s vašim vremenom (kog uvek imate malo), savetima, resursima ili veštinama, sve se “računa”. Velikodušnost je osobina koja ljude čini srećnima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.