Tajna lepote Catherine Zeta-Jones: Glumica otkriva kako do lica bez bora

I u 46. godini Catherine Zeta-Jones izgleda avršeno zahvaljujući prirodnom preparatu dostupnom svima (foto: Wenn)
I u 46. godini Catherine Zeta-Jones izgleda avršeno zahvaljujući prirodnom preparatu dostupnom svima (foto: Wenn)

Ako ste se pitali kako i u 46. godini Catherine Zeta-Jones ima tako savršenu kožu, ona će rado podeliti svoje tajnu sa vama.

Holivudska zvezda otkriva da koristi arganovo ulje kako bi hidrirala kožu i dodaje da natapa lice njime kako bi ga održala mladim. Ovaj proizvod poslednjih godina postaje sve populatrniji i sve više se koristi u kuhinji, ali Carherine preferira da ga, poput mnogih dama, koristi za ulepšavanje. Ona kaže: “Otkrila sam da mi, nakon stalnih putovanja i prevrućih hotelskih soba, koža lica postaje suva kao čips. Zato arganovim uljem natopim lice tokom noći, tako da se hidrira dok spavam i mnogo svežija započnem sledeći dan”, otkriva dobitnica Oskara i dodaje: “Prava hidratacija kože dolazi iznutra. Nikada ne možete da popijete previše vode. Nikako dijetalne napitke”, savetuje Zeta-Jones.

(foto: Medisana.rs)
(foto: Medisana.rs)

Ovo čudotvorno ulje se proizvodi od drveta argan, koje potiče iz Maroka i vekovima su ga žene iz plemena Berberi koristile za negovanje suve kože, akni, bora, bolova u zglobovima i uklanjanje strija. Tradicionalno se bere tako što se puštaju kože da jedu plodove, koji su mekši i lakše se lome kada prođu kroz njihov digestivni sistem. Međutim, savremena kozmetička industrija je razvila malo moderniji način.

Eksperti kažu da ulje argana sadrži dva puta više vitamina E od maslinovog ulja i bogato je antioksidantima. Takođe ima protivupalna svojstva pa može pomoći kod reume i artritisa. Cena ovog proizvoda je različita i kreće se od 1200 do 4000 dinara u zavisnosti od kvaliteta i jačine.

Izvor: Dailymail.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.