Šokantno otkriće: Evo kako selfiji utiču na starenje kože!

Mehreen Baig otkrila opasnost koja leži iza pravljenja selfija (foto: Ben Stevens/i-images)
Mehreen Baig otkrila opasnost koja leži iza pravljenja selfija (foto: Ben Stevens/i-images)

Iako se pravljenje selfija smatra bezazlenom zabavom šokantno otkriće lifestyle blogerke Mehreen Baig je nateralo mnoge ljubitelje svakodnevnog fotkanja sopstvenog lica da dobro razmisle pre nego što uzmu telefon u ruke.

Spomenuta blogerka je za potrebe svog bloga i Instagram profila pravila i do 50 selfija dnevno, tačnije sve do onog momenta kada nije primetila nastanak pega na licu, uvećanje pora i pojavu tamnih kolutova oko očiju.

Zabrinuta za svoje zdravlje posetila je dermatologa koji joj je otkrio da HEV svetlo, koje emituje telefon, oštećuje kožu i ubrzava njeno starenje, jednako kao UVA i UVB zraci. Kombinacija ova tri faktora dovodi do zapaljenja ispod površinskog sloja kože, ometajući prirodnu sposobnost kože da se leči i štiti.

Dermatolog je Baigovoj objasnio da su HEV svetla nanele štetu pigmentaciji, dovela do pojave pega, a braon tačkice na njenim obrazima bile su direktna posledica ovog svetla, kao i da bubuljice koje se pojave usled ovoga teže prolaze.

“Najbolje rešenje da se zaštitite je da koristite antioksidant serum koji prodire u pore i usporava delovanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Tokom noći, bolje je nanositi antioksidant kremu ili gel”, poručuje dr Zokai, naglašavajući da slobodni radikali ne spavaju ni kada mi spavamo.

Izvor: mondo.rs
1 komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.