Postanite “grandž” diva: Šminka u stilu 90-ih je apsolutni hit (VIDEO)

Danas devojke širom sveta kopiraju stil koji je bio popularan pre 20 i više godina (foto: Screenshot)
Danas devojke širom sveta kopiraju stil koji je bio popularan pre 20 i više godina (foto: Screenshot)

U zavisnosti kako doživljavate termin grandž, možda ćete biti zbunjeni njegovom trenutnom preteranom upotrebom u svakodnevnom govoru, naročito kada su šminka i oblačenje u  pitanju. Trend koji je bio popularan početkom 90-ih godina, sa pojavom bendova poput Nirvane i Pearl Jama, se polako vraća, i danas, 20-ak godina kasnije, devojčice koje tada i nisu bile rođene prisvajaju način oblačenja i naročito šminkanja, koji se ogleda u neuglednoj garderobi, najčešće kariranih dezena i prejakoj, najglašenoj šminki i oko očiju i na usnama.

Noć veštica jeste prošla, ali ako ste skloni eksperimentisanju ili samo nostalgični, pogledajte ovih nekoliko tutorijal video klipova koji će vam pojasniti [tweetherder]kako da postanete prava grandž diva u samo nekoliko koraka[/tweetherder].

Ovaj završni izgled već neko vreme kruži internetom i jedan je od najboljih primera moderne grandž šminke.

Šminkerka Heidi Hamond koristi klasičan smoky eyes, tople crvene nijanse i konturisanje da bi dobila besprekoran, seksi izgled.

Dok se većina tutorijal videa oslanja na korišćenje tamnih nijansi bordo karmina, Katerinin blog o lepoti nudi neutralniji izgled.

Jaclyn Hill pokazuje kako možete odati počast 90-im koristeći tople tonove na usnama i smoky eyes koji se slažu sa njenom crvenom kosom.

Za razliku od ostalih šminkera koji u svojim klipovima koriste bakarne ili crvene nijane, devojka koja uređuje blog  ReadySetGlamour koristi senke i ruževe u ljubičastoj nijansi.

Ovo je klasični stil sa tamnim tonovima, ali i sa mrvicom holivudskog glamura. U videu ćete videti kako da svoj look upotpunite veštačkim trepavica, konturisanjem lica, a tu su i neizostavni lažni pirsinzi na licu.

Izvor: Popsugar.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.