Moćna voćka kivi: i za telo i za lice

Kivi je sjajan za sve

Zbog obilja vitamina A, C i B grupe, minerala kalcijuma, kalijuma, gvožđa i drugih korisnih sastojaka, kivi se smatra najzdravijim voćem!

Kalijum iz ove egzotične voćke reguliše i krvni pritisak, dok folna kiselina sintetiše proteine. Lutein iz kivija čuva vid. Kivi snižava i holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambenu sposobnost organizma i potpomaže eliminaciju toksina. Za buduće majke ova voćka predstavlja namirnicu izbora, jer vitamini B grupe pomažu pravilnom razvoju ploda.

Ali da bi se postigli svi željeni efekti, kivi treba jesti svakoga dana u većim količinama, u svežem stanju.

Kivi je izvrstan i za kozmetičke potrebe. Predstavlja savršen eliksir u borbi protiv bora. Istraživanja su pokazala da upravo obilje vitamina C i E stimuliše kolagen i vlaži kožu.

Zato se i preporučuje da svi oni koji imaju kožne probleme ili bore redovno konzumiraju kivi u ishrani. A prirodna voćna infuzija postiže se jednostavnom maskom. Maska podrazumeva pastu napravljenu od kivija i jogurta. Nanosi se na lice obilno, ostavi se kratko da deluje, a zatim se dobro ispere. Lice se potom osuši peškirom i namaže odgovarajućom kremom.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.