Krvna grupa određuje ličnost? Evo kako!

devojka
Koja je vaša krvna grupa? (foto:khanh hmoong/flickr.com)

 

[tweetherder]Kod Japanaca je rašireno verovanje da je karakter ličnosti povezan sa krvnom grupom,[/tweetherder] pa taj podatak o nekome ima ogroman uticaj u domenu posla, ljubavi i života uopšte. U Japanu se krvna grupa koristi za utvrđivanje nečije ličnosti i temperamenta. Kao i kod astrologije, naučna zajednica često odbacuje krvne grupe kao pokazatelje ličnosti, ali to ne zaustavlja popularnost ove teorije u japanskim ženskim časopisima, gde se rade krvni horoskopi.

 

Krvna grupa A

Pripadnici krvne grupe A izgledaju mirno spolja, ali iznutra su puni anksioznosti i brige. Često su perfekcionisti, sramežljivi i osetljivi, ali i introvertni, stabilni i zamišljeni, često dobri slušaoci. Pored toga, vrlo su romantičn, umetnički nastrojeni, ali vole i da prate najnovije trendove.

Krvna grupa A je kompatibilna sa krvnom grupom A i AB, što se tiče ljubavi.
Izbor karijere: knjigovođa, bibliotekar, slikar, muzičar, ekonomista, pisac, programer, stilista i trač kolumnista.

Porodica i partneri:
Žene i muškarci koji pripadaju krvnoj grupi A su demokratični u vezama, poštuju partnera i sve njegove kvalitete. Zbog svoje  emotivne i osetljive prirode, otkriće svoja osećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povređeni.

Krvna grupa B

Veoma usmereni na cilj, ambiciozni, otvoreni, veoma šarmantni, dobro čitaju ljude i uvek pružaju reči podrške. Iako kritični, nisu previše izbirljivi i ne zamaraju se malim stvarima. Tipovi B su impulsivni individualisti koji često stvaraju svoj sopstveni put u životu, jer su vrlo jaki i optimistični.

Krvnoj grupi B su kompatibilne krvna grupa B i AB.
Izbor karijere: kuvar, poslastičar, frizer, vojskovođa, kapetan, pilot, talk shov voditelj i novinar.

Porodica i partneri:
Žene krvne grupe B u ljubavi očekuju dosta nežnost i zadovoljstva, kao i da partner pruža sreću i da je veran, pred stalne pažnje. U partnerskim odnosima deluju pomalo zahtevno i nesnosno i s toga će se teže odlučiti za ulazak u bračne vode. No, kada se već udaju i postanu majke veoma su odane i posvećene porodici.

Muškarci ove krvne grupe žene poštuju na potpuno jedinstven način. Ženi za koju se odluče i koju odaberu, obezbediće joj sve i tretiraće je kao kraljicu. Međutim, zamaskirana i tajanstvena priroda muškarca krvne grupe B dolazi do izražaja tek u razvitku emotivnog odnosa. Skloni su bezvoljnosti i nostalgiji kada nemaju adekvatnog partnera, lakše im je da maštaju nego da se suoče sa sopstvenom prirodom.

 

Krvna grupa AB

Nije iznenađujuće da krvna grupa AB može biti prilično dualistička, odnosno da poseduje osobine A i B krvne grupe. Stidljivi i direktni, neodlučni i samopouzdani, često dolaze do izražaja, pristojni su i prijatni, ali i dobri logičari koji se trude da budu ispravni.  Strpljenje, koncentracija i inteligencija vredni su divljenja.

Krvna grupa AB može naći srodnu dušu s bilo kojom drugom krvnom grupom.
Izbor karijere: profesor, učitelj, pisac, kreator, psiholog, dizajner, preduzetnik.

Porodica i partneri:
Žene krvne grupe AB obožavaju muškarce koji su neustrašivi i avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke skroz su prilagodljive deci, blage su i nisu zahtevne.

Kod muškaraca, talenat krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraće se diskretno.

Krvna grupa o

Neretko popularni i samouvereni, čine sve da budu u centru pažnje, veoma su atraktivni. Organizovani i određeni, a tvrdoglavost pomaže u ostvarenju svojih ciljeva. Isteruju pravdu do kraja i ne podnose neorganizaciju, pa je u pitanju dobar potencijalni vođa.

U ljubavi, krvna grupa 0 je kompatibilna sa o i AB.
Izbor karijere: bankar, političar, kockar, ministar, pravnik, broker i sportista.

Porodica i partneri:
Žene krvne grupe o, od svojih muškaraca očekuju sreću i nežnost. One osećaju veliku potrebu za udajom. Kao supruge vladaju iz senke i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog partnera. Kao majke prema deci se postavljaju prijateljski.

Muškarci ove krvne grupe veoma su zainteresovani za ženski pol, aktivni su u tom pogledu i zato ih žene vrlo brzo primećuju. Nezgodna strana ovih muškaraca je to što mogu da budu krajnje neozbiljni, jer neke stvari veoma brzo prestaju da im budu zanimljive, pa gube entuzijazam.

Izvor: mogujatosama

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.