Umesto nekoliko, sada možete popiti samo jednu šoljicu jafe i zadovoljiti svoje potrebe (foto: HuffingtonPost.com)
Umesto nekoliko, sada možete popiti samo jednu šoljicu jafe i zadovoljiti svoje potrebe (foto: HuffingtonPost.com)

Taman kada pomislite da šoljica vašeg omiljenog napitka ne može biti bolja, [tweetherder]naučnici su pronašli novi način da vam ispijanje kafe učine još većim zadovoljstvom[/tweetherder]. Oni tvde da su osmislili novu vrstu kafe koja će vas držati tokom celog dana i zadovoljiti sve vaše potrebe za kofeinom.

Grupa naučnika iz Instituta u Lozani i Cirihu je udružila snage sa istraživačima iz kompanije Nestle u Švajcarskoj i stvorila mešavinu za koju kažu da eliminiše inicijalni osećaj sreće i kasniji pad nakon ispijanja šoljice kafe time što usporava ispuštanje kofeina u vašem organizmu. Iz kompanije Nestle tvde da se ovo postiže korišćenjem elemenata, koji su u osnovi male čestice koje sadrže nutrijente, u ovom slučaju kofein, kojima duže treba da se rastvore i samim tim usporavaju eliminisanje kofeina. Ovo se može uporediti sa paljenjem prskalice (u ovom slučaju obična vrsta kafe) sa paljenjem sveće (nova vrsta kafe), pri čemu sveća emituje lagani i kontrolisani plamen.

“Sada razmatramo dalje korake u istraživanju i sav potencijal koji donosi nova vrsta kafe”, kaže predstavnik Nestle-a. “Šta ako možete da popijete samo jednu šoljicu napitka i uživate u podsticaju i efektu kofeina koji se polako razlaže kroz vaše telo tokom čitavog dana?”

Nadamo se da će se ovaj prozvod uskoro pojaviti na tržištu i da ćemo iz prve ruke videti taj ‘usporeni efekat’ samo jedne jedine šoljice.

Izvor: Thrillist.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.