Ijan Mekelen optužio žene: I vi ste krive za seksualno zlostavljanje

Britanski glumac Ijan Mekelen se tokom obraćanja studentima na univerzitetu Oksford, osvrnuo na seks skandal koji trenutno potresa Holivud. Kaže da je važno što su žrtve progovorile o seksualnom zlostavljanju, ali je istovremeno osudio glumice koje su nudile seks kako bi dobijale uloge u filmovima.

Mekelen, čuven po ulogama kralja Lira, Gandalfa i Magneta, počeo je karijeru 60-ih godina prošlog veka, kada je, kako tvrdi, nuđenje seksa za uloge bilo često, prenosi Russia Today.

“Krivci moraju biti imenovani, ali je za žrtve nekada veoma teško da to učine. Nadam se da prolazimo kroz period koji će nam pomići da iskorenimo tu pojavu. Međutim, govoreći iz sopstvenog iskustva, kada sam 60-ih počinjao kao glumac, reditelj u jednom pozorištu u kojem sam radio, pokazao mi je fotografije koje dobijao od žena koje su želele posao… Neke od njih su na dnu fotografija napisale ‘DDR’ – ‘pravo reditelja poštovano’ (directors’ rights respected). U prevodu – ako mi date ulogu, spavaću sa vama”, rekao je Mekelen.

Upozorio je i da nije retkost da se takvi ljudi danas predstavljaju kao žrtve i poručio je da je to ludilo u kojem ne želi da učestvuje.

Mekelen, koji je inače poznati borac za prava LGBT osoba, je osudio i način na koji je glumac Kevin Spejsi saopštio svoju seksualnu orijentaciju. Smatra da je nedopustivo to što je Spejsi iskoristio priliku da o svojoj seksualnoj orijentaciji progovori u odgovoru na optužbe za seksualno uznemiravanje maloletne osobe.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Your email address will not be published.