Savšen napitak koji čuva zdravlje (foto: Facebook)
Savšen napitak koji čuva zdravlje (foto: Facebook)

Da li ste spremni za čudotvorni napitak koji će vam pomoći da uveče lakše zaspite? Predstavljamo vam zlatno mleko.

Korišćeno vekovima u Ayurvedskoj medicini kao lek, zlatno mleko je kombinacija moćnog začina kurkume, kokosovog mleka i ponekad kokosovog ulja. Crni biber se dodaje po želji u malim količinama kako bi povećao sposobnost tela da upije kurkumu.

Kremast i začinjen, ovaj ukusni napitak ima zaista velike prednosti za vaš organizam. Bogat je elektrolitima i digestivnim svojstvima, a uz to i sjajnog je ukusa.

Od mršavljenja, preko naditosti - zlatno mleko je saveznik u zdravlju (foto: Popsugar)
Od mršavljenja, preko nadutosti – zlatno mleko je saveznik u zdravlju (foto: Popsugar)

Prednosti kurkume: Ovaj začin koji se koristi protiv upaljenja je u nedavnim istraživanjima pokazao odlične rezultate u lečenju mnogih bolesti, poput raka i Alchajmerove bolesti. Zbog antiflamatornog svojstva, kurkuma pomaže kod nadutosti, gasova i digestivnih problema, a neke studije su otkrile i da je veliki saveznik u mršavljenju. Takođe, dokazana su i njegova antidepresivna svojstva, pa pomaže smanjenju stresa, boljem snu i poboljšanju rada mozga.

Prednosti kokosovog ulja: I kokosovo ulje takođe pomaže kod problema sa probavom  i radu digestivnih organa, a dobre masti povećavaju nivo dobrog holesterola, HDL-a.

Prednosti kokosovog mleka: Ovo mleko održava digresivni omotač svojim prirodnim elektrolitima i zdravim mastima, i pomaže stomačnom zdravlju. Takođe smanjuje zapaljenja i pospešuje mršavljenje, a masnoće koje se nalaze u njemu pomažu u radu mišića i uz njih ćete kalše oblikovati telo i istopiti masti.

U mešavinu kurkume i kokosovog mleka možete dodati i kašičicu organskog meda za slatkoću ili malo ekstrakta vanile, cimeta ili đumbira. Uživajte u ovom čarobnom i lekovitom napitku, sačuvajte zdravlje i zasladite leto.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.