Životne navike koje dovode do opuštanja grudi

Žene se naježe na sam pomen opuštenih grudi, i zato na sve načine pokušavaju da izbegnu da im se to desi. Ali, to je prirodan proces i ne možemo se izbeći,. Ipak, izbegavajući neke od dolenavedenih navika, možemo produžiti “vek” čvrstih grudi.

Oblačenje grudnjaka

Ovaj ženski odevni komad podupire grudi i ‘drži ih na mestu’. Bez njega, grudi se smetano pomeraju, tako da koža brže slabi, kao i proizvodnja kolagena. Zato ih obavezno nosite, a prilikom kupovine grudnjaka, konsultujte se sa prodavačicom koja veličina i oblik bi vam najviše odgovarali.

Naglo mršavljenje

Ono negativno utiče na celokupni organizam pa tako i na grudi. Prilikom gubitka kilograma, tkivo grudi slabi i opušta se vremenom.

Pušenje cigareta

Konzumiranje cigareta štetno je po ceo organizam, pa tako ni vaše grudi ne mogu izbeći njihov loš uticaj. Cigarete sadrže sastojke koje slabe proizvodnju kolagena i razgrađivanje elastina, koji su zaduženi za mladolik izgled vaše kože. Takođe, pušenje ubrzava i starenje kože tako što smanjuje protok krvi.

Preterano sunčanje

Izlaganje kože štetnim UV zracima može dovesti do formiranja trajnih bora, utičući na proizvodnju kolagena. Nedostatkom kolagena koža gubi svoju elastičnost, a to rezultira opuštene grudi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.