A šta se desi kada maske padnu?
A šta se desi kada maske padnu?

Kratki film koji je objavila dermatoliška kompanija Pornkasem Clinic je privukao pažnju svetske javnosti zbog snažne poruke koju šalje o današnjem dobu i poražavajućem uticaju koji društvene mreže imaju na svakodnevni život i percepciju lepote.

Ova inspirativna 14-minutna priča prati život devojke Lalin, čije ime u prevodu označava Mesec, što se u njenom slučaju pokazalo višeznačnim jer je, kao površina ovog prirodnog Zemljinog satelita, njeno lice prekriveno kraterima. Zbog zadirkivanja vršnjaka Lalin je odlučila da napusti rodni Tajland i da se preseli u Japan kako bi krenula iznova negde gde je niko ne poznaje. Ova destinacija joj se učinila idealnom jer, između ostalog, tamo ne bi bilo ništa čudno što nosi masku na licu. Međutim, dok su je drugi nosili iz preventivnih razloga ne bi li sprečili moguću virusnu zarazu, ona ju je nosila jer nije želela da se suočava sa svojim licem.

Ona je otišla i korak dalje. U želji da stekne naklonost nepoznatih ljudi napravila je profil na Instagramu na kom je svakodnevno delila svoje selfije na kojima je uz pomoć aplikacije BestFace svoju kožu mogla da učini porculanski čistom. Trik je upalio i broj njenih pratilaca je rastao iz dana u dan, a svoj ego je hranila oduševljenim komentarima na račun svoje anđeoske lepote. Ipak, to nije ništa promenilo jer se i dalje krila ispod maske.

U okviru ovog filma ćete saznati šta je to navelo Lalin da konačno skine povez sa svog lica i suoči se sa realnim svetom, kao i dokle ju je odvela cela ta šarada, a možda se priključite i moru onih koji su nakon ovog mini-filma odlučili da deaktiviraju profil na ovoj društvenoj mreži koja svakog dana prodaje dobro ušminkanu laž u koju vremenom počinjemo da verujemo i nesvesno gubimo nit sa stvarnošću.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.