Živite u strahu? Evo kako da ga prevaziđete!

tuzna devojka
Konstantna briga i strah nisu dobri za vas (foto: Merrick Daligdig/Flickr.com)

Koliko ste puta u životu propustili dobre prilike ili izazvali nelagodne situacije, samo zato što ste bili uplašeni? Strah izaziva negativna osećanja, strah, pa čak i depresiju i ljutnju… [tweetherder]Što se pre oslobodite svojih strahova, to ćete pre spoznati pravu lepotu i bogatstvo života![/tweetherder]

Ovih pet mudrih izjava mogu vam pomoći da prevaziđete svaki strah:

Ničega se u životu ne treba plašiti – treba ga razumeti

Vaši strahovi su često iracionalni, jer su uzrokovani neshvatanjem određenih stvari, dok one same po sebi nisu “zastrašujuće”. Promenite okvir i suštinu stvari koje vas plaše, naučite o njima i biće bolje.

Bori se sa svojim strahovima i bićeš u večnoj borbi; suoči se sa njima, i zauvek ćeš biti slobodan

Kada se suočite sa njima, strahovi često ne izgledaju tako “strašno”. Na primer, ako imate strah od visine, kada se nađete na nekom visokom mestu, nemojte odmah da paničite u želji da što pre siđete dole, već udahnite duboko, pogledajte ispred sebe i skupite snagu da ostanete tu gde jeste. Prvi put će biti najteži, svaki sledeći će biti lakši i uspešniji.

Trebalo bi da počnemo da živimo pre nego što ostarimo. Strah je besmislen. Kao i žaljenje.

Možda svoj strah doživljavate više ozbiljnim, nego glupim, ali shvatićete vremenom da niste bili u pravu kada ste “propuštali život”, jer ste bili uplašeni. Svako iskustvo koje vam ne da da idete napred, i da iskusite nova, potrebna iskustva, jeste ono koje vam troši vreme, koje nije smisleno i zbog kojeg ćete se kajati.

Uradi ono čega se bojiš… i nastavi sa tim!

[tweetherder]Ovo je najbrži i najsigurniji način svih pobeda nad strahom, ikada.[/tweetherder] Povlačenjem u sebe i svoje strahove, još više ih pojačavate i dajete im na značaju. Budite odlučni, uporni i strpljivi u svojim namerama, i ne dozvolite da vaše iracionalne emocije nadjačaju sve potencijalno dobre rezultate i uspehe.

Ne plaši se grešaka. Upoznaćeš neuspeh. Nastavi da se boriš!

“Ne” nikada nije konačno, i neuspeh nikada nije fatalan. Sve što vas je “ukopalo” u mesto, možete da prevaziđete; ne brinete o onome što je bilo, već mislite o onome što će biti. Ne gledajte u prošlosti analizirajući greške, već se okrenite budućnosti i radite na novim, uspešnim rezultatima.

Izvor: entrepreneur.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.