Ženstvene obline: Ovo su najbolji ‘plus sajz’ modeli na svetu

One su zanosne i pune oblina - i obožavaju svoja tela (foto: Instagram)
One su zanosne i pune oblina – i obožavaju svoja tela (foto: Instagram)

Od svih najnovijih modnih trendova trenutno u svetu najsenzacionalniji su svakako ‘plus sajz’ modeli.

Najrenomiranije modne kuće u svojim redovima imaju najlepše punije manekenke. Sve više modnih editorijala i brendova ih uključuju u svoje kampanje u kojima one pokazuju svoja tela sa oblinama umesto mršavih manekenki koje smo do sada imali prilike da gledamo.

Modni blogeri i kritičari često se protive angažovanju ovakvih modela, koji su potpuno redefinisali standarde lepote u poslednjih nekoliko godina. Zato je i sam termin ‘plus sajz’ izazvao mnogo kritika i kontroverzi, te mnogi na internetu nude svoje mišljenje o njihovim genetski obdarenim telima, bez da išta znaju o samim manekenkama. Ovo su najpoznatija imena u plus sajz modelingu danas i postoji mnogo toga što treba znati o njima.

Kate Upton

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Stvari koje oni ne prihvataju su stvari koje ja zapravo ne mogu da promenim. Ne mogu da smanjim svoje grudi. One su prirodne. Mogu samo da vežbam i budem motivisana i zdrava, ali na neke stvari ne mogu da utičem. Zato samo želim da živim svojim životom. Volim svoje telo. To je ono što mi je Bog podario.”

Kate je brzinom svetlosti osvojila modnu industriju zahvaljujući svojoj neverovatnoj figuri. Nikada nije ni pomišjlala da se bavi manekenstvom, ali nakon editorijala u kupaćem kostimu za prestižni magazin Sports Illustrated, svi su saznali za ovu 23-godišnjakinju iz malog grada u Mičigenu. Kate od tada zna da nema razloga da krije svoje obline, iako se često susretala sa kritikama i pitanjima ‘Da li je ona zaista toliko debela?’ Naučila je da voli svoje telo i jednostavno ignoriše sve negativne komentare. Zbog toga je danas toliko srećna.

Ashley Graham

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Znam da su moje obline seksi i želim da svi znaju da su i njihove takođe.”

Pojavila se niotkuda i oduševila svet svojom lepotom i telom u bikiniju. Jedna je od najpoznatijih modela današnjice i krasi nasovne strane prestižnih časopisa širom sveta. Modelingom je počela da se bavi u 12. godini, a danas, sa 27 se oseća poptuno ravnopravno uz mršave manekenke. Ashley se svim snagama trudi da promeni poimanje društva o premećajima u ishrani sa kojim sve bori sve više devojčica u školama. Ona zna da tinejdžerke olako prihvataju standarde lepote koji im se nameću i nemaju mnogo šanse da vole svoje telo onakvo kakvo jeste. Ona je uspela da promeni modnu isndustriju i otvori put i drugim plus sajz modelima.

Tara Lynn 

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Želim da verujem da moje fotografije služe kao inspiracija devojkama koje se bore sa samopouzdanjem kada je njihovo telo u pitanju. Ohrabujem ih i dobijam mnogo poruka od devojčica koje mi kažu da im gledanje mojih modnih editorijala pomaže da se osećaju bolje i sugurnije u svoje telo. Drago im je što imaju nekog sa kim mogu da se poistovete.”

Tarino telo je oduševilo podjednako i muškarce i žene širom sveta smešeći se sa naslovnica poznatih magazina. Ona se glasno bori za prava plus sajz modela i njihovu veoma bitnu ulogu u modnoj industriji danas, te su upravo zbog nje ovi modeli postali neka vrsta modnih ikona. Ona ima diplomu iz lingvistike i tečno govori francuski i španski jezik. Zato je i više nego kvalifikovana da bude portpalor plus sajz modelima sa svih strana sveta.

Myla Dalbesio 

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Nikada ne mogu da odredim gde pripadam jer uvek nekog razbesnim. Nisam ni mršava, ali nisam ni punija takođe. Nosim veličinu 10.”

Neki kažu da je debela, neki da nije baš plus sajz model. Ova 27-godišnja muza kolecije donjeg veša Calvin Kleina opisuje svoje telo kao nešto između. Ona je plus sajz model koji radi sa mršavicama, te se uslišila želja miliona koji su decenijama tražili normalnu devojku koju će gledati u modnim editorijalima. Karijeru je započelau 16. godini i put do slave joj nije bio nimalo lak. Najpre je patila od bulimije i pokušala da se ugoji uzimajući proteine. Sada je dosegla svetsku slavu i srećnija je nego ikad.

Marquita Pring 

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Nije važno kakvog vam je oblika telo ili koji broj odeće nosite, da li ste mršavi ili imate obline, visoki ili niski. Najvažnije je biti srećan, osećati se sjajno u svojoj koži i voleti svoje telo kao što to rade mršavice.”

U svetu poznata manekenka iz Njujorka karijeru je započela u 15. godini. Bila je zaštino liče Levisa, pojavila se na naslovnici italijanskog Vogue-a i radila reviju za Jean Paul Gaultiera na Pariskoj nedelji mode. Danas je ova 21-godišnjakinja zvezda plus sajz industrije u odeći veličine 12, ali nekima i dalje nije dovoljno obla. Zato Marquita ponekad koristi umetke kako bi joj struk delovao širi. Priznaje da uživa u maloj zajednici plus sajz modela, jer su te devojke društvenije i smirenije nego mršavice u ovoj profesiji.

Robyn Lawley

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Imam široke kukove i krupno telo. Dvostriko, troduplo sam veća od ostalih modela i prihvatam to, jer to sam ja.”

Krasila je stranice najpoznatijih modnih časopisa širom sveta i bila zaštitno lice najčuvenijih modnih brendova. 2015 godine se pojavila na naslovnici Sports Illustrated magazina u kupaćem kostimu iz njene najnovije modne linije. Piše blog o hrani, zaljubljenik je u fotografiju i postavlja mnogo portreta kolegenica iz plus size industrije, a takođe piše i članke za Daily Beast. Početkom marta prošle godine postala je majka po prvi put. Nasmeje se svaki put kada je upitaju kako sve postiže.

Nadia Aboulhosn

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Plus sajz modna industrija mi je pružila toliko prilika i zato nemam ništa lođe da kažem o njoj. Nekim ljudima je izraz plus sajz uvredljiv, nekima nije. Baš me briga iskreno, možete me zvati kako god želite.”

Ova plus sajz blogerka postavlja svoje fotografije na Instagram i svoj vebsajt kako bi pokazala svetu da lepota nema konfekcijski broj. Ima 26 godina, sjajan i nežan ten, bujnu kosu i nevorovatan modni stil. Niko ne može nazvati njene zanosne obline viškom kilograma. Svaki njen post je savršenstvo – od stila do scenografije. Zakoračite li u njen svet nikada nećete poželeti da odete jer ona na fantastičan način pokazuje svu lepotu tela i konfekcijskog broja 16.

Denise Bidot

(foto: herbeauty.co)
(foto: herbeauty.co)

“Biti ono što zaista jeste definiše pravu lepotu.”

Glasnogovrnica žena sa oblinama i internacionalni plus sajz model je u modelingu od svoje 14. godine. Blagoslov za manekenski posao joj je dala i čuvena Anna Wintour. Denise je takođe i poznato TV lice, ali i dalje smatra da joj je najvažniji posao da edukuje društvo o svetu plus sajz modelinga i da je jedina prepreka poimanju lepote u našoj glavi.

Izvor: Herbeauty.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.