Želite telo kao Beyonce? Hranite se i trenirajte kao pop diva!

Savršeno telo Beyonce iz pomoć napornih treninga i zdrave ishrane (foto: totalbeauty.com)
Savršeno telo Beyonce iz pomoć napornih treninga i zdrave ishrane (foto: totalbeauty.com)

Kako bi došla u top formu za napornu turneju, jedna od najpopularnijih pevačica na svetu Beyonce angažovala je privatnog trenera Marka Borgesa, koji je za časopis Glamour otkrio režim treninga pop dive.

Prema njegovim rečima, svako ko primenjuje ovaj režim tri puta nedeljno, kroz šest nedelja će izgledati jednako ili barem približno dobro kao i pevačica.

A evo šta Beyonce radi. Ona obožava boks i vežbe s posebnim konopcima koji glume i tegove kako bi povećala izdržljivost. Osim toga, puno trči sprinteve – na minutu sprinta idu dve minute brzog hodanja, i tako pola sata. “Sprintevi su idealni za snagu i eksplozivnost što je Beyonce i te kako potrebno da bi se kretala po sceni”, rekao je Borges.

Pop diva jača mišiće na rukama vežbama sa čeličnim, zvonastim tegom (takozvani kettlebell), a noge ponavljanjem penjanja na stepenicu pri čemu prvo radi jednu, a zatim drugu nogu. Nakon vežbe pevačica se prvo dobro istegne, a zatim popije proteinski šejk na bazi graška, bademovog mleka, smrznutog voća i spanaća što, kaže Markus, pomaže za oporavak mišića.

Muškarci uzdišu za njom, a žene joj zavide (foto: Instagram)
Muškarci uzdišu za njom, a žene joj zavide (foto: Instagram)

Beyonce je još davno priznala da se celi život bori s kilogramima i neprestano menja režime ishrane i vežbe, ali sad tvrdi da ju je Borges doveo u formu te da se nikad nije tako dobro osećala.

Borgesove metode su i ona i suprug Jay Z prihvatili još pre tri godine. “U mom rodnom gradu najomiljenija hrana su pržena piletina, takosi, roštilj, burgeri i slično”, rekla je pevačica koja je odrasla u Teksasu i promenila način prehrane nakon što je shvatila koliko joj utiče na zdravlje. “Nakon porođaja, shvatila sam da želim ponovno imati kontrolu nad svojim telom i svojim zdravljem. Osim toga htela sam biti uzor svom detetu”, dodaje Queen Bey.

Marko Borges je prošle godine izdao knjigu kojom propagira 22-dnevnu dijetu koja u tom periodu ne dozvoljava konzumaciju mesa, jaja, mlečnih proizvoda, alkohola i prerađene hrane. Toliko, smatra, telu treba da stekne nove prehrambene navike. 22-dnevnu dijetu povremeno održava i Jennifer Lopez, a obuhvata pet osnovnih pravila:

  • birajte sveže ispred obrađenog;
  • jedite tri sveobuhvatna obroka dnevno;
  • neka prehrana sadrži do 80 posto ugljenih hidrata, deset posto masnoća i deset posto belančevina.
  • uz to, svakodnevno vežbajte po 30 minuta
  • konzumirajte dovoljno vode.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.