Želite da izgledate kao FITNES MODEL? Evo šta treba da radite!

Taylor Chapman otkriva tajnu svog uzgleda (foto: Instagram)
Taylor Chapman otkriva tajnu svog uzgleda (foto: Instagram)

Taylor Chapman je profesionlni fitnes trener i model koja je rešila da otkrije iz čega se sastoji njen dnevni jelovnik kako bi održala svoju figuru savršenom za brojna takmičenja na kojima nastupa obučena samo u mali bikini.

Priprema za takmičenje traje od tri do pet meseci, u zavisnosti od toga u kakvoj je formi. Taylor kaže da ako je u kondiciji, vežba od tri do pet puta nedeljno, i to intenzivno, oko 12 nedelja. Ako ne, onda pripreme traju i do 20 nedelja.

“Takođe vam je neophodan određeni period da izgubite nagomilane kilograme na zdrav način, što znači da nedeljno možete izgubiti najviše jedan kilogram”, savetuje ova šampionka. Ona nema ekstemno striktan plan ni za vežbanje ni za ishranu.

Ovo su namirnice koje unosi tokom pripremnog perioda, a one koje nisu na listi su zabranjene. Ona o tome šaljivo kaže: “Svake noći sanjam meksičku hranu i non-stop gledam Food network”.

Plan ishrane

obrok 1. 07:00 –  pola šolje ovsene kaše, 3 belanceta, 1 jaje

obrok 2. 09:30 – proteinski šejk sa vodom

obrok 3. 12:00 – 170 g piletine, velika porcija salate sa 2 kašičice laganog preliva

obrok 4. 15:00 – čaša grčkog jogurta sa šakom badema

obrok 5. 17:00 – proteinski šejk

obrok 6. 19:30 – 170 g piletine/škampa/ribe ili 100 g govedine, šolja povrća, ¼ šolje integralnog pirinča ili 80 g slatkog krompira

obrok 7. 10:00 – pirinčane galete

Ukupni dnevni unos kalorija: 1.100 do 1.200

Razika nakon nekoliko meseci posevećenih treninga uoči takmičenja (foto: Instagram)
Razika nakon nekoliko meseci posevećenih treninga uoči takmičenja (foto: Instagram)

Program vežbanja

Prvih osam nedelja priprema za takmičenje, Taylor radi 45-minutni kardio trening pet puta nedeljno. Poslednjeg meseca povećava intenzitet i vežba svakoga dana po sat vremena.

Primer: 20 minuta na steperu, 20 minuta na pokretnoj traci je njena preporuka za trening u inetrvalima kako bi izbegli povrede od preintezivnog napora samo na jednoj grupi mišića.

Taylor dodaje i da treniranje za bikini takmičenja nisu nimalo naivna. Njene fotografije pre i posle to pokazuju i pravi su dokaz da se naporni trening i te kako islati. Ali morate se tome posvetiti maksimalno.

“Mrzela sam što praktično tri meseca nisam imala nikakav život. Živela sam u teretani i na hrani koju sam nosila u plastičnim posudama”, priznaje ona. “Propuštate mnogo izlazaka sa prijateljima dok se pripremate za takmičenje jer je veliki izazov izaći, a ništa ne popiti ili pojesti. Ali na kraju sav napor se isplati”, dodaje Taylor.

Potrebno je biti veoma jaka osoba i mentalno i fizički da bi ste izdržali sav pritisak koji takmičenje nosi. “Ovo je jedna od najtežih stvari koje sam u životu uradila i mnogo sam naučila o snagi volje i posvećenosti. Shvatila sam da mogu da postignem bilo šta ako se stvao posvetim tome”, kaže na kraju Chapmanova.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.