Stomak koji većina žena sanja
Stomak koji većina žena sanja

Svi žele da imaju čvrste i zategnute trbušne mišiće, pa smo iz tog razloga izdvojili za vas 7 načina na koje možete izvajati stomak baš onako kako želite.

Odaberite one vežbe koje vam odgovaraju i radite ih u dve serije, sa pauzama od 30 do 60 sekundi između serija. Što se same serije tiče potrudite se da pauze između dve vežbe budu što minimalnije jer će time učinak biti bolji.

trbusnjaci

Ova vežba podseća na pokrete koji su karakteristični u boksu, a odlična je za zatezanje, ne samo stomaka, nego i nogu. Neka vam noge budu postavljene u širini ramena, postavite oslonac na levu nogu i spustite telo tako da su vam šake stisnute u pesnice, a laktovi uvučeni prema rebrima. Potom težište prebacite na desnu stranu sve vreme vodeći računa da su vam leđa ispravljena i zategnuta. Vežbu ponoviti 10 puta.

trbusnjaci

Iako je ova vežba prvenstveno dobra za jačanje nogu podjednako je dragocena i za trbušne mišiće ukoliko se radi brzo i sa zategnutim stomakom. Jednostavno izbacujte desnu, a potom levu nogu ispred tela (što više to bolje) i u vrlo kratkom periodu ćete osetiti koliko vam se stomak zateže.

trbusnjaci

Zauzmite položaj tela koji je prikazan na fotografiji iznad, a vežbu praktikujte tako što ćete nogu koja se nalazi iza tela lagano podizati i spuštati nekoliko centimetara iznad zemlje. Vežbu ponovite 20 puta pre nego što zauzmete obrnuti položaj, tj. pre nego što se druga noga nađe iza tela spremna na 20 istovetnih ponavljanja.

trbusnjaci

Dok su se prethodne vežbe zasnivale na aktivnosti ova se razlikuje u tome što je sve u pronalaženju balansa. Zauzmite položaj prikazan na fotografiji i pokušajte da se održite u njemu 60 sekundi. Nakon toga napravite malu pauzu i onda zamenite levu ruku desnom (isti postupak važi za nogu koja je u vazduhu) i ponovite ceo postupak. Ovo je jedna od onih vežbi koju verovatno nećete moći da izgurate tokom prvog treninga, ali neka vas to ne obeshrabri. Nek vam ona bude podsticaj i nešto čemu ćete se smejati kada za 10-ak dana budete bili u takvoj formi da možete svoje telo držati u ravnoteži bez problema ceo minut. Pored toga ova vežba ima i joga efekat jer ćete se 60 sekudni isključiti iz svega i obratiti pažnju samo na vlastito telo što je dragocenije od ravnih trbušnih mišića (mada oni dođu kao nagrada za trud).

trbusnjaci

Sledeća vežba je svojevrsna nadgradnja prethodne, sa tom razlikom da vam noge ostaju ukrštene tokom celog praktikovanja. Opet postavite ruke tako da budu u ravni sa ramenima, a nakon nekoliko sekundi promenite ruku koja se nalazi na podu tako što ćete prvo, na primer, ako je leva u vazduhu nju spustiti na pod, a potom rotirati i celo telo, a zatim podići desnu u vazduh.

trbusnjaci 1 trbusnjaci

Naredne dve vežbe su u zumba stilu tako da ne bi bilo na odmet da pustite u pozadini neku muziku koja vas pokreće i da zaigrate. Osim što ćete opustiti mišiće poslednje vežbe ćete odraditi veoma efikasno iako vam je već telo umorno od prethodnih vežbi. Upratite ritam pesme koja je puštena i krećite se onako kako je prikazano na fotografijama koje se nalaze iznad. Nemojte ovo odraditi kao klasičnu vežbu nego se potrudite i da vama ovlada ritam pored toga što zatežete butine, zadnjicu i stomak. Uostalom, nakon ovoga ćete nasmejani produžiti u svoj dan.

Izvor: Shape.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.