Želiš da živiš kao MILIONERKA? Evo kojim POSLOM treba da se baviš!

LuxuryFashionBrands

Privatni avioni, kupovina dizajnerske odeće i druženje sa poznatim ličnostima su privilegije u kojima obično uživaju bogate i slavne ličnosti, ali one nisu jedine.

Prvoklasni letovi, privatne vile i ostale privilegije dadilja koje brinu o deci bogataša, nateraće vas da još jednom razmislite o izboru profesije.

Najtraženije dadilje s A-liste uživaju u privilegijama života na visokoj nozi i putovanjima s svojim poslodavcima, a za to su plaćene. Iako to nije nimalo lako posao, slavna dadilja Filipa Kristijan zajedno sa nekoliko drugih elitnih bejbi siterki otkrila je kako izgleda njen život.

Filipa (27) poslednjih nekoliko godina radi za veliki broj bogatih porodica, uključujući filmske i sportske zvezde, a neke od njih imaju imaju palate na privatnim ostrvima u Indiji.

Za neke od poslodavaca i ne zna čime se bave. Kaže da je najbolje da to ne pita, nego sačeka da joj kažu, ako žele.

“Bio sam toliko srećna kao da je bila u privatnoj italijanskoj vili, koja je imala poslugu s više od 50 ljudi. Palata se protezala koliko je pogled sezao, a imala sam i svoje odaje”, priseća se Filipa.

Ova rođena Australijanka navodi da je zahvaljujući poslu posetila destinacije o kojima je radije samo sanjala. Bila je na skoro svim kontinentima, a boravila je u Americi, Indiji, Bahamima, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a bila je i na kraćim putovanjima po evropskim zemljama.

Kada ste dadilja na visokoj nozi zaboravite na ekonomske letove, leti se isključivo prvom klasom.

“Kada sam prvi put letela prvom klasom, nisam imala ideju šta da očekujem. Srećom deca koju sam čuvala su znali gde se šta nalazi i koje dugme za šta treba da stisnu”, opisuje Filipa.

(foto: sheknows.com)
(foto: sheknows.com)

Iako posao uključuje celodnevni rad i hroničnu pospanost, on daje i dovoljno vremena da se istraže egzotične lokacije na koje porodice idu za praznike.

Filipa je napisala i knjigu “Nanni Confidential” u kojoj je opisala svoja iskustva. Među njima si i porodice, koje su joj branile da ima dečka ili muške prijatelje, kao i one koje su imale policijski čas.

Početna godišnja plata 40.000 dolara Filipa nije jedina, koja uživa u luksuzu svog posla.

Paola Diana (40) je osnivačica i direktorka kompanije “Nanni & Butler”, koja se na međunarodnom nivou bavi pronalaženjem stručnih osoba za rad u domaćinstvu. Paola je poreklom iz Rima i živi na relaciji London-Rim. Ona kaže da dadilje mogu imati magičan život.

“To su devojke koje postaju tzv. princeze dadilje. One se vremenom naviknu na taj stil života, pa im bude čudno kad ne lete prvom klasom. Ono što je specifično za bogate porodice je i to da se često sele, pa možete u jednoj godini biti u Londonu, Grčkoj, Americi i u međuvremenu otići na nekoliko putovanja”, navodi Paola Diana.

Početna zarada dadilja je 40.000 evra godišnje, ali one mogu da zarade i više od 80.000 evra. G

“Zaista dobre dadilje mogu da zarade 2.000 evra nedeljno. Većina njih ima manje od 30 godina. One koje impresioniraju svoje poslodavce dobijaju bonuse, a ako dugo ostaju s porodicama, nekada mogu da dobiju čak 40.000 evra”, kaže Diana. Dadilja Holi Bamert je američka dadilja koja je bila u Engleskoj, Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Devičanskim ostrvima i Urugvaju.

“Porodica u kojoj radim plaća kartu za moje voljene osobe koje žele da me posete, gde god da sam u svetu i plus imam 10 dana odmora da putujem i razgledam. Moj najbolji prijatel je celo leto proveo u Londonu sa mnom i pored plate, dobili smo i ogromne dnevnice”, kaže Bamert.

Ono u čemu su sve saglasne je da ovaj posao pruža mnogo iskustava i zadovoljstva, ali da neke porodice mogu biti jako teške za saradnju.

Izvor: superzena.b92.net
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.