zeleni-čaj
(foto: 7daygmdiet.com)

Može li zeleni čaj zaista pomoći u mršavljenju? Dokazano je da može, a evo i kako ga treba konzumirati!

Zeleni čajevi sa dodatkom voćnih i drugih ukusa su sve popularniji, ali pitanje je koliko su zdravi i delotvorni u potpomaganju procesa gubitka kilograma.

Nutricionistkinja Keri Glassman tvrdi da se prednosti zelenog čaja ne umanjuju dodavanjem različitih ukusa. Međutim, ako dodata aroma uključuje šećer, čaj može sadržavati više kalorija nego što mislite.

čaj-devojka

Kvalitet zelenog čaja se može razlikovati od brenda do brenda, zavisno od kvaliteta dodatih sastojaka. Prilikom kupovine zelenog čaja, obavezno čitajte deklaracije kako biste se uverili da se u čaju nalaze samo prirodni sastojci i da nisu dodati nikakvi veštački konzervansi.

Zeleni čaj ima najbolje i najjače dejstvo kada se konzumira topao, ali nipošto ne treba dozvoliti da voda proključa. Pre ključanja, kada se pojave prvi mehurići, vodu sklonite sa vatre i njome prelijte čaj, pa ga ostavite da odstoji od 2 od 4 minuta.

Kao i većina namirnica, i zeleni čaj ima određen rok trajanja, a što je on svežiji to će njegovo dejstvo biti jače. Nakon otvaranja, čaj ne bi trebalo da stoji sta duže od 6 meseci jer gubi svoja svojstva i antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam i tope masne naslage.

Izvor: us.blastingnews.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.