Zavedi ga: 6 proverenih taktika za osvajanje muškaraca

zavođenje
(foto: Favim)

Faktor privlačnosti je vrlo važan, ako ne i presudan u potrazi sa partnerom.

Studija iz 1988. godine, čiji je autor doktor psihologije David Buss, ispitivala je ponašanje nekoliko stotina studenata i nedavno venčanih parova čiji je zadatak bio da popune anketu i svojim odgovorima otkriju šta su sve radili kako bi privukli svoje partnere. Odgovori učesnika su analizirani kako bi se utvrdilo koje su to taktike koje su dale najbolje rezultate, i podeljeni su u 23 različite kategorija.

zavođenje
(foto: Favim)

Detaljnom analizom dobijenih rezultata, naučnici su došli do zaključka da je za privlačenje i zadržavanje muškarca presudno ovih šest stavki:

1. Uredan izgled

Većina žena veruje da je uredan izgled prvi korak u ostvarivanju pozitivne komunikacije sa muškarcem za kojeg su zainteresovane. Svaka žena koja je srela nekoga ko joj se sviđa dok je izgledala neuredno zna koliko je to važno za ostavljanje dobrog utiska. Pod urednim izgledom misle na čistu kosu, uredne nokte i, nimalo iznenađujuće – dobar parfem.

2. Fit telo

Ne brinite, niko ne očekuje od vas da izgledate poput modela sa naslovnih strana. Pod fit telo se više misli na održavanje zdravog životnog stila i tela čijim smo izgledom zadovoljni. Ljudi koji su zadovoljni vlasititim telom, lakše će se upustiti u flert od onih koji su baš zbog toga skloni bežanju od komunikacije s drugima.

3. Lepa odeća

Ovde se ne radi o praćenju najnovijih modnih trendova, već o odeći u kojoj se osećamo, ali i izgledamo dobro. Pantalone koje nam provereno dobro stoje mogu napraviti veliku razliku između toga kako se osećamo kad pričamo sa nekim, a uz povećano samopouzdanje dolazi i veća privlačnost.

4. Smisao za humor

Pojedine žene koriste smisao za humor kao strategiju privlačenja muškaraca i to s punim pravom. U većini istraživanja o tome šta muškarci vole kod žena, smisao za humor se našao na jako visokoj poziciji.

5. Pristojno ponašanje

Svako ima svoju definiciju onog što je pristojno, a šta prelazi granicu lepog ponašanja, ali ono što je zajedničko većini žena je činjenica da tokom pokušavanja privlačenja muškarca pokušavaju da budu prijatne i pristojne prema okolini.

6. Flertovanje

Sve veći broj žena uzima stvari u svoje ruke i ne čeka da muškarac koji im se sviđa to shvati na osnovu suptilnih signala. Flert uvek prolazi, naravno ako ima meru.

Izvor: yourtango.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.