Zastrašujuće: Pogledajte kako televizija hipnotiše vašu decu!

deca-tv-3
Duže gledanje televizije kod dece stvara čitav niz psihičkih poremećaja

Televizija je svoj veliki “debi” doživela pedesetih godina prošlog veka i postala je neizostavan deo svakog doma. Danas se televizija smatra jednim od najmoćnijih sredstava za manipulaciju javnosti, budući da se na TV-u emituju vesti, milioni reklama za različite proizvode i usluge, ali se širi i politička propaganda.

Iako je većina odraslih osoba svesna uticaja televizije, sa decom to nije slučaj. Dok mališani provode sate prikovani za male ekrane, gledajući svoj omiljeni program, oni nisu ni svesni da i sami, na neki način, postaju – programirani!

Doktor Aric Sigman je naveo kako duže gledanje televiziju kod deteta stvara sledeće poremećaje: probleme sa vidom, povećanu telesnu težinu, nervozu, povećanu agresivnost, poremećaj koncentracije i rastrešenost, nepravilan razvoj centra za verbalnu komunikaciju i oštećenja očnog živca.

deca-tv

Pre pet godina u žurnalu Pediatrics objavljena je studija u kojoj je analizirano preko 1000 dece 10 i 11 godina starosti koja su u proseku provodila najmanje dva sata pred upaljenom televizijom i razvila 60% više psiholoških problema i poremećaja nego li deca koja su manje vremena provodila pred televizijom. Ova šokantna studija je otkrila da ta ista deca imaju 50% više mogućnosti za razvijanje hiperaktivnosti, te da u istoj meri postaju agresivna i asocijalna, te da imaju velike probleme sa ponašanjem i komunikacijom.

U žurnalu Američke pedijatrijske akademije (AAP) je otkriven poražavajući podatak da na decu najgore deluju upravo programi koji su njima najomiljeniji – moderni crtani filmovi, zabavne emisije za decu deluju izrazito negativno na dečji bihevioralni razvoj. Osim smanjenja koncentracije i zatupljivanja, ovakvi programi utiču na njihov način razmišljanja i oblikuju njihove stavove mimo kućnog vaspitanja.

deca-tv-1

Poražavajući zaključak ove studije je da program za decu i mlade uništava njihovo analitičko razmišljanje, u potpunosti umanjuje njihov kritički um te im upropaštava logičku kogniciju, no nemojmo zaboraviti i poražavajuće brojke koje povezuju video igrice i nastanak epilepsije kod dece.

Umetnica Dona Stevens nedavno je sa javnošću podelila kolekciju fotografija po nazivom Idiot Box, na kojoj su prikazana lica dece za vreme gledanja televizije – pravi dokaz da televizija doslovno hipnotiše decu!

Pogledajte šokantne fotografije i razmislite koliko vremena vaša deca provode gledajući televiziju!

deca-tv-2

deca-tv-4

deca-tv-5

deca-tv-6

Foto: higherperspectives.com
Izvor: higherperspectives.com, tinkturedrsulca.com
3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.